Skip to main content
V Posavju 25.7° C Torek, 9. avgust 2022
02.08.2022
22:33
Foto: Občina Sevnica
Čeprav so svetniki na majski seji Občinskega sveta Občine Sevnica sprejeli, da bo od 1. avgusta letos veljalo plačljivo parkiranje na vseh modrih conah, se to zaenkrat še ne bo zgodilo.

Nova ureditev parkiranja na modrih conah predvidoma šele jeseni

Nova ureditev parkiranja v Sevnici bo stopila v veljavo po izpolnitvi vseh pogojev za plačevanje parkirnin na vseh modrih conah. Novi parkomati bodo postavljeni predvidoma v jesenskih mesecih, sporočajo z Občine Sevnica, kjer dodajajo, da so dobavni roki zanje precej dolgi. "Do takrat je v veljavi obstoječa ureditev parkiranja," sporočajo.

Spomnimo, člani Občinskega sveta Občine Sevnica so na majski seji sprejeli poenotenje parkirnih režimov na vseh modrih conah in razširitev tehničnih možnosti načinov plačevanja parkirnin. "Skladno z novo odredbo je predvideno plačilo parkiranja na vseh modrih conah v mestu Sevnica in sicer za vsako začetno uro 0,10 EUR in za vsako naslednjo uro 0,70 EUR vsak dan (razen ob nedeljah in praznikih) med 6. in 16. uro. Označevanje časa parkiranja tako ne bo več mogoče s parkirno uro ali ročno izpolnjeno oznako," sporočajo z Občine Sevnica.

V Sevnici predvidenih nekaj dodatnih parkomatov

Občina Sevnica bo z namenom poenostavitve plačevanja parkirnin zagotovila dodatne parkomate na naslednjih lokacijah: na Prešernovi ulici (za stavbo Merx), na Glavnem trgu in pred občinsko stavbo. Hkrati bodo parkomat na Trgu svobode pod HTC prestavili na primernejše oz. bolj dostopno mesto.

Plačevanje parkirnin tudi z mobilno aplikacijo

Poleg plačila parkirnine na parkomatih, ki bodo na novo umeščeni v neposredno bližino parkirišč modrih con, bo plačilo parkirnine mogoče tudi z mobilno aplikacijo EasyPark, sporočajo z Občine Sevnica, ki je prva izmed posavskih občin, ki uvaja sistem plačevanja parkirnin z mobilno aplikacijo. "Aplikacijo EasyPark je mogoče namestiti na pametne mobilne telefone s sistemi Android in IOS. Pravila uporabe in splošni pogoji uporabe aplikacije so dostopni na spletni strani ponudnika. Najmanjša časovna enota za plačilo preko aplikacije EasyPark je ena ura. Nad eno uro je omogočeno plačevanje parkiranja po minutah. Parkirnina se plača ob zaključenem parkiranju. Uporabnik lahko predčasno zaključi parkiranje in plača po dejanski porabi. Davčno potrjen račun, ki ga prejme ob zaključku parkiranja, pa si lahko prenese s spletne strani ali aplikacije," sporočajo.

Plačilo parkirnine je sestavljeno iz cenika parkiranja Občine Sevnica in provizije izvajalca EasyPark, ki znaša minimalno 0,10 EUR z DDV oziroma 15 odstotkov vrednosti parkirnine.

Z novo ureditvijo do večje pretočnosti parkiranih avtomobilov

Z omenjeno ureditvijo želijo zagotoviti večjo pretočnost parkiranih avtomobilov na modrih conah oz. zagotoviti zadostno število parkirnih mest na najbolj frekventnih parkiriščih, ki niso namenjena celodnevnemu parkiranju. Hkrati bodo s spremembo omogočili nakup parkiranja za dlje časa na vseh modrih conah v mestu Sevnica, kar do sedaj ni bilo možno, še sporočajo z občine.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja