Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
15.05.2020
13:40
Predaja ključev novemu najemniku Tončkovega doma
Grafika: ePosavje.com
Sevniški župan je v petek simbolično predal ključe Tončkovega doma novemu najemniku, Tomažu Rantahu. Obnova kuhinje, predprostora in večnamenske sobe Tončkovega doma je v zaključni fazi.

Nov najemnik odprtje Tončkovega doma načrtuje za 22. maj

Dela dokončali nekaj dni kasneje od predvidenega datuma

SEVNICA O skorajšnjem končanju del pri obnovi kuhinje in prostorov v Tončkovem domu smo na naših straneh že pisali. Na Občini Sevnica pravijo, da je zaradi epidemije COVID-19 in s tem povezanimi ukrepi je izvajalec del zaradi doslednega upoštevanja vseh varnostnih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje z izvedbo del zaključil nekaj dni kasneje, kot je bilo predvideno.

Obnova v sklopu projekta Ribe na naravovarstvenem območju

Občina Sevnica je v okviru projekta Ribe na naravovarstvenem območju, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, podpisala pogodbo v vrednosti 198.857,50 evrov za izvedbo del in nakupa opreme v pritličnih prostorih Tončkovega doma na Lisci.

Kaj vse so preuredili na Lisci?

"Namen projekta je spodbujanje povečevanja lokalne oskrbe s svežimi ribami in prispevanje k razvoju sladkovodne akvakulture in s tem k bolj zdravim izbiram v prehrani ljudi. V okviru projekta so bili preurejeni pritlični prostori Tončkovega doma s povezavami v zgornje nadstropje. V celoti je prenovljena kuhinja, ki je sedaj primerna tudi za ustrezno pripravo sladkovodnih rib. V novo urejeni večnamenski sobi bo stalen razstavno izobraževalni prostor," so sporočili iz Občine Sevnica.

Zaključek rušenja depandans

Ob tem so na Lisci končali z rušenjem dotrajanih depandans, kjer je sedaj začasno postavljen kontejner za potrebe skladiščenja novega najemnika.

(bš)

sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja