Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sreda, 1. december 2021
22.09.2020
14:13
Nova kolesarska povezava na Senovem
Foto: Občina Krško
V občini Krško so z otvoritvijo dodatnih 745 metrov kolesarske poti na Senovem v celoti povezali Krško skozi Brestanico s Senovim s kolesarsko oziroma večnamensko potjo.

Nova večnamenska pot med Brestanico in Senovim

S kolesom ali peš po novem varno iz Krškega do Senovega (in nazaj)

KRŠKO Od torka naprej lahko po novem varno in enostavno - s kolesom, peš ali na kakšen drug dvokolesen način - pridete iz Krškega do Senovega. Med Brestanico in Senovim so namreč dokončali izgradnjo nove večnamenske kolesarske poti, ki so jo v dopoldnevu tudi uradno predali namenu.

745 metrov dolga in tri metre široka večnamenska pot

Z izgradnjo večnamenske poti so začeli novembra lani, izgradili so 745 metrov dolgo in tri metre široko kolesarsko, večnamensko pot. V naložbi, vrednih skupaj 285.000 evrov, so uredili še prometno signalizacijo, postavili urbano opremo za kolesarje in uredili križišče oz. prečkanje javne poti in izgradnjo brvi čez Senovski potok.

Števec kolesarjev jih je naštel že več kot 800

Novost na tej kolesarski povezavi je tudi števec kolesarjev, ki je do zgodnjega popoldneva naštel že več kot 800 kolesarjev. Kot je ob tem dodala predsednica sveta Krajevne skupnosti Senovo Vlasta Moškon, so s to naložbo dani pogoji za bolj varno kolesarjenje.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(Občina Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja