Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sreda, 22. marec 2023
25.09.2020
09:37
Nove cene vrtcev v Sevnici
Foto: arhiv ePosavje
V Sevnici so se sestali člani tamkajšnjega občinskega sveta, ki so med drugim obravnavali spremembo cen programov v vrtcih. S preteklim letom se bodo cene v večini zvišale.

Nove cene vrtcev v občini Sevnica

S spremembo plač v javnem sektorju spremembe cen vrtcev

SEVNICA V primerjavi s preteklim letom se cene v večini zvišajo, glavni razlogi za dvig pa izhajajo iz povišanja stroškov dela. Najvišji delež v strukturi cene programov v vrtcih predstavlja strošek dela in s spremembo plač v javnem sektorju prihaja tudi do spremembe cen. V centralnem sevniškem vrtcu Ciciban bo ta višja v vseh oddelkih, in sicer od 3,5 do 5,35 odstotka.

"Cene usklajujemo z nastalimi stroški"

"Največi delež storitve predšolske vzgoje plača občinski proračun"

"Cene spreminjajo, ker jih usklajujemo z nastalimi stroški. Hkrati se moramo zavedati, da največji delež dviga cene prevzame občinski proračun. Največ delež storitve predšolske vzgoje plača občinski proračun, sami starši plačujejo praktično od 0 do 40%, občina pa vso razliko - v povprečju 25% plačajo uporabniki, 75% pa občinski proračun," je ob dvigu cen povedal Srečko Ocvirk.

Odstotek vključenosti otrok v vrtec se povečuje

Pa vendar je pomembno, da se cene tekoče usklajujejo in da so odraz dejanskih stroškov, še dodaja sevniški župan. Odstotek vključenosti otrok v vrtec se vsako leto povečuje, s tem šolskim letom so odprli oddelek več. Da bi izpolnili trenutne prostorske potrebe, so nedavno pristopili k izgradnji prizidka vrtca v Sevnici, s katerim bodo pridobili tri igralnice.

Nove cene s 1. oktobrom

Trije oddelki v dograjenem vrtcu naj bi bili v naslednjem šolskem letu zasedeni

Nove cene programov bodo sicer začele veljati s 1. oktobrom. "Po novem letu, ko bo dograjen vrtec, imamo oceno, da bodo vsi tri oddelki z začetkom naslednjega šolskega leta zasedeni. Delež otrok se vsako leto povečuje," dodaja Ocvirk.

(eP)

sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja