Skip to main content
Petek, 1. december 2023
16.04.2020
09:52
Sprostitev nekaterih aktivnosti na prostem
Foto: RenZor
Vlada je na sredini večerni dopisni seji objavila nov odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih.

Na odprtih javnih krajih v občini prebivališča

Tenis, badminton, balinanje, kolesarjenje, golf, joga

KRŠKO V novem odloku dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini, pa tudi vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih izven občine prebivanja. Ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, na prostem oziroma odprtih javnih krajih v občini prebivališča, se lahko po novem izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja. Med primeri so navedli tek, kolesarjenje, golf, joga. Po novem odloku pa je dovoljena tud športno-rekreacijska dejavnost, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki, kot so tenis, badminton, balinanje.

Foto trenutki, Krško, 15. januar 2020

Dovoljenja vzdrževalna dela in sezonska opravila izven občine prebivališča

Ob tem posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljujejo prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. "Dostop na zasebno zemljišče ali objekt v občino izven občine prebivališča je dovoljen le po najbližji javni cesti ali javni poti," pravijo v obvestilu.

Izpisek iz zemljiške knjige in podpisana čitljiva izjava

Pri tem mora imeti posameznik, pri gibanju in zadrževanju, pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo

(bš)

koronavirus
posavje
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja