Skip to main content
V Posavju 1.5° C Torek, 28. marec 2023
16.07.2019
16:11
Foto: ePosavje.com
Kot smo na naših straneh že poročali meseca marca, bo sistem za izposojo koles Krčan dobil štiri nove postaje. Dela so se pri hotelu na Cesti 4. julija v Krškem že začela.

Nove postaje za Krčana

KRŠKO Kot smo poročali, bodo tri sedanje lokacije pri Občini Krško, železniški postaji in pri Šolskem centru Krško - Sevnica dobile štiri nove postaje. Tako sta na Vidmu načrtovani nova postaja na obrobju parkirišča pri hotelu City in v bližini trgovine Spar, drugo pa na nasprotni strani železniške postaje, na načrtovanem P+R parkirišču.

Kmalu tudi več kot 100 novih parkirišč

A s tem še ne bo konec ureditev v tem delu Vidmu. V začetku aprila je namreč Občina Krško objavila javno naročilo za ureditev parkirišč na desnem delu železniške proge ob Tovarniški ulici. V projektnih dokumentaciji so predvideli 128 novih parkirnih mest za osebna vozila, 7 parkirinih mest za invalide in 3 parkirna mesta za tovorna vozila, dve parkirni mesti za polnilnico e-avtomobilov ter prostor za izposojo koles Krčan.

V Zatonu in pred Zdravstvenim domom

Na desni strani Krškega je ena postaja predvidena na Dalmatinovi ulici, na zunanjem parkirnem prostoru pri dvonivojski parkirni hiši v Zatonu, druga postaja pa bo pred Zdravstvenim domom Krško, tik ob parkirišču za invalide pred vhodom v Zdravstveni dom. Postaje bodo imele 8 parkirno - priključnih mest, opremljenje bodo z elektro vtičnico za polnjenje drugih električnih koles, sistemu KRČAN pa bodo dodali 20 novih koles.

Nadstrešnice in aplikacija za mobilne telefone

Vse štiri nove postaje bodo nadkrite z nadstrešnico, ki jih bodo deležne tudi obstoječe tri postaje. Kot pravijo v projektni nalogi, želijo ob tem nadgraditi tudi informacijski sistem izposoje koles z aplikacijo za pametne telefone, ki bo uporabnikom sistema omogočila enostaven vpogled v razpoložljivost koles po posameznih izposojališčih.

(bš)

krčan
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja