Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
07.05.2021
14:59
Gasilci PGD Smednik z novo cisterno
Grafika: ePosavje.com
V Prostovoljnem gasilskem društvu Smednik, kjer bodo obeležili 60-letnico, so se razveselili novega gasilskega vozila s cisterno, ki omogoča tako gašenje kot reševanje. Novo vozilo tudi za PGD Videm.

Velika pridobitev za PGD Smednik

Nova gasilska avtocisterna je za člane Prostovoljnega gasilskega društva Smednik velika pridobitev. "To je avtomobil, s katerim greš na požarišče in v danem trenutku s posadko 8 ljudi opraviš veliko dela. Imamo vse v enem vozilu, za reševanje in gašenje," nam je na predstavitvi novega vozila v četrtek popoldne povedal poveljnik PGD Smednik Stanislav Vene.

Četrtek, 6. maj, bo z velikimi črkami vpisan v zgodovino krškega gasilstva

Poveljnik Gasilske zveze Krško Borut Arh dodaja, da so v krški gasilski zvezi letos dobili tri nova vozila. "Eno novo vozilo - GVM kombi - je že v začetku leta prišlo v Prostovoljno gasilsko društvo Krško." Četrtek, 6. maj, bo ostal z velikimi črkami zapisan v zgodovino krškega gasilstva, saj so, tako Arh, prvič v zgodovini Gasilske zveze Krško dobili novo vozilo, novo cisterno GVC 16-25 za PGD Smednik in bolje opremljeno ter posodobljeno gasilsko vozilo za moštvo za PGD Videm ob Savi.

243.000 evrov vredna gasilska avtocisterna

Investicija v gasilsko avtocisterno je znašala 243 tisoč evrov, od tega sta gasilska zveza in občina prispevali 90 odstotkov, preostalih 10 odstotkov pa je krilo Prostovoljno gasilsko društvo Smednik. Vrednost samega kombi vozila pa je znašala dobrih 50 tisoč evrov, od tega 14 tisočakov za gasilsko opremo s signalizacijo. Občina in Gasilska zveza Krško sta krili 23.800 evrov (21.000 evrov za podvozje in 2.800 evrov za nadgradnjo, Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi pa razliko v vrednosti 26.299,79 evrov. "Veseli me, da sta obe društvi dobili novi vozili. S tem, da so gasilci PGD Smednik dobili bistveno večje vozilo in za večji namen. To sodi v sklop prenove naše gasilske flote. Že kakšno leto ali dve nazaj, da bomo v naslednjih desetih letih pomagali obnoviti gasilski vozni park," pove župan Miran Stanko.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V Krškem so uredili prekategorizacijo prostovoljnih gasilskih društev, načrtujejo še posodobitev tako skupinske kot individualne gasilske opreme.

Voden ogled novega gasilskega vozila PGD Smednik:

(eP)

krško
posavski tednik
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja