Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
03.12.2020
14:23
Trubarjev dom v Loki pri Zidanem Mostu
Foto: arhiv ePosavje
Tudi iz Loke pri Zidanem Mostu prihajajo vzpodbudne novice, v Trubarjevem domu namreč v novembru med stanovalci niso zabeležili dodatnih okužb s SARS-CoV-2 virusom.

Novembra v Trubarjevem domu brez okužb med stanovalci

SEVNICA Kot je sporočil direktor Trubarjevega doma v Loki pri Zidanem Mostu, so pri njih razmere še vedno razmeroma stabilne. "V celotnem novembru med stanovalci nismo zabeležili nobene nove okužbe s covidom-19," pravijo.

Ena stanovalka po potrditvi okužbe v rdečo cono

Pred dnevi se je z zdravljenja v bolnišnici vrnila stanovalka, "za katero se je izkazalo, da se je v bolnišnici okužila s covidom-19. Že ob vrnitvi iz bolnišnice je bila nameščena v sivo cono in v torek po potrditvi okužbe v rdečo cono, tako da tveganih stikov z ostalimi stanovalci ni bilo."

V zadnjih dneh v kolektivu potrdili dve okužbi

"Pri zaposlenih smo v zadnjih dneh potrdili okužbo pri dveh sodelavkah, medtem ko je bil rezultat brisa vseh ostalih testiranih zaposlenih negativen," dodaja direktor.

Prejšnji teden začeli z rednimi tedenskimi testiranji

Testirajo vse zaposlene, ki se doslej še niso okužili

V domu so v preteklem tednu pristopili k rednemu tedenskemu testiranju vseh zaposlenih, ki se doslej še niso okužili. "Izvajamo ga z običajnimi PCR testi, od prihodnjega tedna dalje pa bomo začeli uporabljati hitre teste, in sicer prav tako enkrat tedensko. Vsi naši napori so in bodo tudi v prihodnje usmerjeni predvsem v preprečevanje ponovnega obsežnejšega pojava okužbe v domu, ob tem pa skušamo z omogočanjem obiskov našim stanovalcem lajšati stiske zaradi daljšega obdobja popolnega zaprtja doma za obiske in izhode," dodajajo.

"V kolikor bodo razmere ostale pod nadzorom, bo trenutna ureditev bivanja ostala v veljavi"

Kot še pravi direktor Potočnik, "bo, v kolikor bodo razmere v domu ostale pod nadzorom, trenutna ureditev bivanja v domu ostala v veljavi."

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam