Skip to main content
V Posavju 11.7° C Ponedeljek, 25. oktober 2021
19.05.2021
13:03
Matjaž Golob, novi kralj cvička
Golob (desno), Foto: ZDVD
Pred tednom dni so na zaključnem ocenjevanju vin v sklopu letošnjega 49. Tedna cvička razglasili novega kralja cvička. Letos bo to Matjaž Golob iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Matjaž Golob je novi kralj cvička

SEVNICA V Trebnjem so sredi prejšnjega tedna, po končanem ocenjevanju, razglasili novega kralja cvička, to bo postal Matjaž Golob iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Organizatorji ocenjevanja, Zveza društvev vinogradnikov Dolenjske, so z ocenjevanjem zadovoljni, saj so nanj prejeli več vzorcev kot v lanskem letu. Na ocenjevanje je namreč prišel 501 vzorec, ki so jih prispevali članice in člani iz vseh 32 društev zveze. V kategoriji cvičkov so na ocenjevanje prejeli vzorce 31 pridelovalcev.

Da je vse potekalo nemoteno, je poskrbela komisija pod strokovnim vodstvom predsednika ocenjevanja in direktorja Kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto Damijana Vrtina in tajnika Andreja Bajuka. Novega kralja cvička bodo okronali na zaključni prireditvi 49. Tedna cvička, predvidoma v začetku julija. 

Matjaž Golob, Malkovec

"Odlični dosežki potrjujejo odlično delo"

"V sevniški občini je dediščina vinogradništva skrbno negovana, tudi v okviru vseh štirih vinogradniških društev z vinogradniki in vinogradnicami, ki so zaslužni za veliko pestrost vin z našega območja, tudi za visoko kakovost cvička. To in vsi pretekli odlični dosežki na ocenjevanjih potrjujejo njihovo odlično delo," o novem uspehu dodajajo na Občini Sevnica.

Uroš Flajs z najbolje ocenjenim cvičkom

V Društvu vinogradnikov Malkovec pa so se razveselili tudi najbolje ocenjenega cvička, tega je v lanskem letu pridelal Uroš Flajs. Za lanski letnik je namreč prejel oceno 16,27. Na drugem mestu v ocenjevanju lanskoletnih cvičkov so za svoje vina oceno 16,20 prejeli Franc Štokar (Kostanjevica na Krki), Sandi Žnidaršič (Mokronog) in Rafael Eržen (Trebelno).

(eP)

sevnica
vinogradništvo

Pridružite se nam