Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
19.05.2021
13:03
Matjaž Golob, novi kralj cvička
Golob (desno), Foto: ZDVD
Pred tednom dni so na zaključnem ocenjevanju vin v sklopu letošnjega 49. Tedna cvička razglasili novega kralja cvička. Letos bo to Matjaž Golob iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Matjaž Golob je novi kralj cvička

SEVNICA V Trebnjem so sredi prejšnjega tedna, po končanem ocenjevanju, razglasili novega kralja cvička, to bo postal Matjaž Golob iz Društva vinogradnikov Malkovec.

Organizatorji ocenjevanja, Zveza društvev vinogradnikov Dolenjske, so z ocenjevanjem zadovoljni, saj so nanj prejeli več vzorcev kot v lanskem letu. Na ocenjevanje je namreč prišel 501 vzorec, ki so jih prispevali članice in člani iz vseh 32 društev zveze. V kategoriji cvičkov so na ocenjevanje prejeli vzorce 31 pridelovalcev.

Da je vse potekalo nemoteno, je poskrbela komisija pod strokovnim vodstvom predsednika ocenjevanja in direktorja Kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto Damijana Vrtina in tajnika Andreja Bajuka. Novega kralja cvička bodo okronali na zaključni prireditvi 49. Tedna cvička, predvidoma v začetku julija. 

Matjaž Golob, Malkovec

"Odlični dosežki potrjujejo odlično delo"

"V sevniški občini je dediščina vinogradništva skrbno negovana, tudi v okviru vseh štirih vinogradniških društev z vinogradniki in vinogradnicami, ki so zaslužni za veliko pestrost vin z našega območja, tudi za visoko kakovost cvička. To in vsi pretekli odlični dosežki na ocenjevanjih potrjujejo njihovo odlično delo," o novem uspehu dodajajo na Občini Sevnica.

Uroš Flajs z najbolje ocenjenim cvičkom

V Društvu vinogradnikov Malkovec pa so se razveselili tudi najbolje ocenjenega cvička, tega je v lanskem letu pridelal Uroš Flajs. Za lanski letnik je namreč prejel oceno 16,27. Na drugem mestu v ocenjevanju lanskoletnih cvičkov so za svoje vina oceno 16,20 prejeli Franc Štokar (Kostanjevica na Krki), Sandi Žnidaršič (Mokronog) in Rafael Eržen (Trebelno).

(eP)

sevnica
vinogradništvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja