Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
12.12.2021
19:03
Šmarje, nadvoz, Sevnica
Foto: Občina Sevnica
Projekt komunalnega opremljanja sevniške poslovne cone na Hermanovi cesti poteka po načrti, prvi obrisi novega nadvoza čez železniško progo Sevnica - Trebnje pa so tudi že vidni.

Novi nadvoz v Šmarju že dobiva podobo

SEVNICA V Šmarju v Sevnici izgradnja nadvoza nad železniško progo Sevnica - Trebnje poteka po načrtih, oba podpornika nadvoza bosta po napovedih z Občine Sevnica predvidoma zgrajena do konca leta. V nadaljevanju projekta bodo zgradili armiranobetonsko ploščo med obema podpornikoma in navezovalno ceste na nadvoz. Nadvoz bo preko novega priključka navezan na območje bodočega krožnega križišča Šmarje na regionalni cesti Sevnica–Planina, ob obstoječem "nadvožnjaku" v Šmarju. Gradnjo krožnega križišča načrtujejo v letu 2022, investicijo bo vodila Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Začeli bodo z gradnjo dodatnega armiranobetonskega zidu

Na Občini Sevnica so sicer v teh dneh s podjetjem Rafael d.o.o. podpislai pogodbo za izgradnjo dodatnega, 25-metrskega armiranobetonskega zidu v podaljšku krila desnega opornika, v smeri proti bodočemu krožišču Šmarje. Kot pravijo v Sevnici, ta del objekta spada že v sklop načrtovanega krožnega križišča, vendar je njegova gradnja nujna za dokončanje nadvoza, njegova vrednost pa se bo upoštevala kot sofinancerski delež Občine Sevnica pri gradnji krožnega križišča. Vrednost pogodbe je 67 tisoč evrov.

Projekt bo zaključen do konca naslednjega leta

Skupna vrednost projekta »Komunalno opremljanje Poslovne cone Sevnica« je sicer 1,427 milijona evrov - Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 831.000 evrov, Republika Slovenija 277.000 evrov. Po napovedih iz Sevnice bo projekt bo zaključen konca leta 2022.

(eP)

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja