Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
26.06.2020
13:36
Janez Kerin, novi predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije
Grafika: ePosavje
V torek je v dvorani Kulturnega doma Črnuče potekala 3. seja konference Zveze kulturnih društev Slovenije v mandatu 2017- 2022. Med drugim so potekale tudi volitve novega predsednika.

Novi predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije iz Posavja

Janez Kerin je novi predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije

Kandidata sta bila dr. Inge Breznik iz Maribora in Janez Kerin iz Leskovca pri Krškem. Za novega predsednika zveze do konca mandata 2022 je bil izvoljen Janez Kerin, sicer tudi predsednik Kulturnega društva Leskovec pri Krškem.

Janeza Kerina je za mesto predsednika predlagala Zveza kulturnih društev (ZKD) Krško ob podpori ZKD Brežice in ZKD Sevnica. V prilogi vam pošiljamo tudi obrazložitev njegove kandidature.

Ljubiteljska kultura iz Posavja je tako dobila svojega predstavnika na najvišjem nivoju v Sloveniji. ZKD Slovenije trenutno združuje 59 območnih in področnih zvez kulturnih društev, v katere so včlanjena ljubiteljska kulturna društva, ki delujejo na različnih področjih kulture in umetnosti – zborovstvo, instrumentalna glasba, likovna umetnost, gledališče in lutke, literatura, film in video, multimedijska dejavnost, sodobni ples, folklora. Je naslednica Zveze kulturnih organizacij Slovenije in pred njo stoletne tradicije povezovanja kulturnih društev na nacionalni ravni, ki sega v čas kulturnega prebujanja slovenstva.

Janez Kerin je udeležence prepričal s svojim predlogom razvoja zveze in tem, da je že do sedaj, kot član predsedstva zveze deloval umirjeno in povezovalno.

Novemu predsedniku želimo uspešno delo na nacionalnem nivoju.

Uroš Brezovšek, predsednik ZKD Krško

krško
kd leskovec pri krškem
leskovec pri krškem

Pridružite se nam

Zadnje novice