Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
23.11.2020
12:37
Dom upokojencev Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Sevnica so po prvih treh okužbah stanovalcev v tem tednu opravili ponovna testiranja in okužbe potrdili pri šestih stanovalcih in eni zaposleni.

Nove okužbe v Domu upokojencev Sevnica

Kot so objavili na svoji spletni strani, so po pojavu prvih treh okužb pri stanovalcih Doma upokojencev Sevnica v tem tednu izvedli ponovna testiranja nekaterih stanovalcev in tistih zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi. "Rezultati teh testiranj so pokazali, da imamo trenutno šest stanovalcev in žal tudi eno zaposleno, ki so okuženi z novim koronavirusom. Vsa prizadevanja zaposlenih so sedaj usmerjena v zajezitev širjenja okužbe, v potrebno podporo stanovalcem in umiritev situacije," sporočajo iz doma.

En stanovalec v bolnišnici, ostali se počutijo  dobro

V Domu so vzpostavili sodelovanje s pristojnimi ustanovami, epidemiologi, koordinatorji. Pet obolelih stanovalcev, preseljenih v rdečo cono, organizirano v Dvorcu Impoljca, se počuti dobro, sporočajo. Zanje ob pomoči kadra iz DUO Impoljca skrbijo zaposlene v Domu upokojnecev Sevnica. En stanovalec ostaja v bolnišnični oskrbi, še dodajajo. "Soočenje z okužbo je posebno zahtevna naloga tako za posameznika kot skupnost. Naloge smo se lotili po svojih najboljših močeh in upamo, da bomo širjenje virusa čimbolj zajezili."

Stanovalci se bodo so pridobitve vseh rezultatov zadrževali v sobah

Ukrepi za preprečevanje širjenja pa žal vključujejo tudi zadrževanje stanovalcev v sobah, dokler ne pridobijo vseh rezultatov testiranja in ne bo znano, kako se je virus razširil. Kot dodajajo, bodo takrat lahko začeli oblikovati tudi belo in sivo cono v domu.

Prosijo za razumevanje in potrpežljivost

Svojce prosijo za zaupanje, potrpežljivost in razumevanje situacije. "Trudimo se zagotoviti čim boljše pogoje za življenje in delo, da bi se čimbolj ohranilo zdravje in blažile stiske stanovalcev."

(eP)

koronavirus
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja