Skip to main content
V Posavju 18° C Torek, 24. maj 2022
09.08.2019
09:30
Foto: Ansat TV
V Zdravstvenem domu Sevnica imajo v načrtu poleg izgradnje garaž za vozila nujne medicinske pomoči še nekaj posodobitev oziroma projektov.

V Sevnici načrtujejo več investicij

SEVNICA Kot pravi direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič, v Sevnici načrtujejo več investicij. "Glede na to, da smo Sevnica geografska zelo dislocirana, želimo, da imamo čimveč dejavnosti za prebivalstvo tukaj. Dislocirana od sekundarne ravni - od Brežic, Novega mesta in Celja," pove.

Širitev dejavnosti

Ob tem širijo dejavnosti, tako so specialistiko letos okrepili s kardiološko in z dermatološko ambulanto, pridobili so specialistični program Center za duševno zdravje odraslih, za izvajanje teh del pa seveda potrebujejo prostore. "V HTC-ju Sevnica smo skupaj z Občino kupili 90 kvadratov velik prostor z namenom preselitve določene dejavnosti in smo tik pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja," dodaja Tomšičeva.

 

Širitev Zdravstvene postaje Krmelj

Prav tako načrtujejo širitev Zdravstvene postaje Krmelj, in sicer razširitev ambulant družinske medicine in razširitev centra za krepitev zdravja. V stavbi Zdravstvenega doma Sevnica bo v prihodnjih letih prav tako prišlo do določenih sprememb.

Širitev programov družinske medicine

Sevniški zdravstveni dom je sprejel normative in standarde in tako se tudi širijo programi družinske medicine. Ker jim to predstavlja temelj, dodaja Tomšičeva, želijo pridobiti prostore za namen družinske medicine in referenčnih ambulant.

Ansat TV

sevnica
zdravstveni dom sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja