Skip to main content
V Posavju 24.1° C Torek, 16. avgust 2022
26.11.2020
13:36
Dom upokojencev Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Iz Doma upokojencev Sevnica so v sredo prišle dobre novice, po novem testiranju novih okužb z virusom SARS-CoV-2 pri stanovalcih in zaposlenih niso potrdili.

Rezultati drugega testiranja brez novih potrjenih primerov

Dobre novice iz Sevnice

SEVNICA V Domu upokojencev Sevnica so v sredo prejeli rezultate drugega testiranja na prisotnost okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri vseh stanovalcih in zaposlenih v Domu upokojencev Sevnica. Testi novih okužb tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih niso potrdili.

"Dokaz, da so naša prizadevanja v smeri zajezitve okužbe pravilna"

"Kar je dokaz, da so naša prizadevanja v smeri zajezitve okužbe pravilna, zaposleni pa dosledno uporabljamo osebno varovalno opremo in spoštujemo vse potrebne ukrepe, da bi preprečevali širjenje virusa," pravijo v Domu upokojencev Sevnica.

DUO Impoljca

Od prvega pojava okužbe do danes 11 potrjenih stanovalcev in eno zaposleno

Postopno vzpostavljanje bele in sive cone

Od prvega pojava okužbe pred tednom dni imajo v Domu upokojencev Sevnic okuženih 11 stanovalcev in eno zaposleno. V prihodnjih dneh bodo v Sevnici začeli postopoma vzpostavljati sivo in belo cono. Rdeča cona za stanovalce z okužbo, ki ne potrebujejo bolnišničnega zdravljena, deluje na lokaciji Dvorec Impoljca.

"Ves čas sodelujemo z domskim zdravnikom, regijskimi koordinatorji in epidemiologi"

"Zaposleni smo ustrezno organizirani in ob sodelovanju z domskim zdravnikom Jurijem Pesjakom, dr. med., spec. druž. med., ki ves čas spremlja zdravstveno stanje stanovalcev, opravljamo vse potrebne storitve, v skladu s potrebami stanovalcev in stanovalk. Ves čas pa sodelujemo tudi z regijskimi koordinatorji in epidemiologi. Svojci boste o zdravstvenem stanju vaših sorodnikov sproti obveščeni, prav tako vas bomo seznanili tudi o kakršnih koli morebitnih spremembah zdravstvenega stanja vašega svojca," še dodajajo v Sevnici.

Razmere v Loki pri Zidanem Mostu stabilne

Razen v dvorani drugod po domun že običajen način bivanja

V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu se je velika večina ozdravelih stanovalcev že preselila nazaj v svoje sobe. Rdečo cono so skrčili zgolj na samo dvorano, medtem ko so v vseh ostalih prostorih ponovno vzpostavili običajen način bivanja.

"V mesecu dni boja z okužbo smo bili deležni nesebične podpore"

"V mesecu dni boja z okužbo s covidom-19 v domu z vseh strani deležni nesebične podpore raznih organizacij, služb in posameznikov," je ob tem zapisali direktor Robert Potočnik. V novembru med stanovalci niso zabeležili nobene nove okužbe.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja