Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
11.03.2022
13:08
Kostanjevica na Krki, most
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo, da je bila ponudba za obnovo južnega kostanjeviškega mostu višja od pričakovanj. Kostanjevičani zdaj ponavljajo javno naročilo, dela želijo končati do sredine oktobra.

Obnova južnega mostu v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI Kot smo poročali v ponedeljek, je bila prispela ponudba za obnovo mostu na južni strani kostanjeviškega otoka previsoka. Na občini so ponudnika pozvali k ponovnem pregledu ponudba, pa je bila tudi nova ponudba višja od zagotovljenih sredstev. Zdaj so objavili novo javno naročilo, znan je tudi datum, ko bi most moral biti obnovljen.

Skrajni rok za dokočanje del? 15. oktober letos

Na Občini Kostanjevica na Krki zdaj pravijo, da je skrajni rok za dokončanje vseh del obnovo južnega mostu najkasneje do 15. oktobra 2022. "Vrednost pogodbenih del bo določena po predračunu izbranega ponudnika z določilom »ključ v roke« s fiksno ter nespremenljivo ceno za celoten čas veljavnosti pogodbe," dodajajo. Do naslednjega četrtka sprejemajo vprašanja ponudnikov, zbrane ponudbe bodo odprli čez 14 dni, v petek, 25. marca, ob 12. uri. 

Junija bi začeli s pripravo gradbišča

Če bo šlo vse po načrtih, bi junija s pripravo gradbišča začeli z rušitvenimi deli. Do konca avgusta bi z obnovitvenimi deli prišli tako daleč, da bi do konca avgusta omogočili prehod čez most, septembra pa bi zaključili vsa dela in gradbišče odstranili. 

(eP)

kostanjevica na krki

Pridružite se nam