Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.01.2021
10:32
Dogodek v Krškem, 15. januar 2021
Foto: ePosavje.com
Poročali smo že o dogodku v Krškem, ko so prejšnji petek pod tretjim mostom čez Savo v Žadovinku posredovali policisti, reševalci in gasilci.

Policistka Policijske postaje Krško preprečila samomor

Nenadoma odšla po brežini Save in skočila v vodo

KRŠKO Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da je policistka Policijske postaje Krško v petek, 15. januarja dopoldne, opravljala naloge na območju Vidma in zbirala obvestila od občanke. Policistka je opazila, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala je zmedena, nenadoma pa je odšla po brežini Save in skočila v vodo.

Policistka stekla za občanko

Policistka je takoj stekla za njo, zabredla v mrzlo vodo, žensko zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel tok. Tako jo je uspela zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo. "S telesno silo jo je obvladala in zadržala do prihoda policistov. Na kraj so poklicali še reševalce, ki so jo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ustanovo v Ljubljani," pravijo v sporočilu.

Ponosni na sodelavko

Ob tem so na Policijski upravi Novo mesto ponosni na sodelavko, ki je prepoznala stisko občanke in ji s svojim ravnanjem in pravočasnim ukrepanjem rešila življenje. "Požrtvovalno je opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje." Policistki se za omenjeno dejanje zahvaljujemo tudi v uredništvu ePosavje.com.

Kam se lahko obrnete po pomoč v stiski?

Po pomoč v stiski se lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali tudi na:

  • CENTER ZA DUŠEVNO ZDRAVJE ODRASLIH POSAVJE: 07 81 61 555 ali 07 81 61 567, e-mail. cdzo@zd-sevnica.si
  • 031 704 707, info@posvet.org – Psihološka svetovalnica  »Posvet« v Zdravstvenem domu Sevnica 
  • Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.net
  • 112 – Center za obveščanje za takojšnjo nujno pomoč

(bš)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice