Skip to main content
V Posavju 11.1° C Ponedeljek, 25. oktober 2021
18.10.2019
11:31
Foto: Ksenja Banič
V četrtekso lahko starši, bodoči starši, vzgojitelji in učitelji na Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško prisluhnili predavanju Petre Paver Urek "Kakšna je prava, ljubeča vzgoja za otroka?"

Predavanje o ljubeči vzgoji na Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško

KRŠKO Petra Paver Urek – zagovornica srečnega, zdravega in varnega otroštva – je samostojna raziskovalka in svetovalka na področju vzgoje in izobraževanja, zagovornica ljubečega otroštva, vzgojiteljica predšolskih otrok. Z različnimi pristopi skozi gib, dih in dotik pomaga (novodobnim) otrokom in njihovim staršem. Vsak otrok je biser zase, je poseben in ga ne smemo primerjati z bratom, s sestro, sošolcem… Najodločilnejše obdobje v otrokovem razvoju je prvih 6 let njegovega življenja.

Fotogalerija (Foto: Ksenja Banič):

"Vzgoja srečnega otroka pomeni, da moramo najprej prevzgojiti sebe."

Skupaj s predavateljico smo iskali prave poti do čutne in ljubeče vzgoje otrok. Otrokom želimo, da bodo v svoji odrasli dobi uspevali, uživali v odnosih, bili sočutni, pošteni, znali prebroditi svoje težave, bili neodvisni, samostojni in samozavestni. Spoznavali smo razvoj možganov – se »sprehajali« po levi in desni polovici, predavateljica pa nam je pokazala tudi nekatere praktične vaje, kako umiriti sebe in otroka.

Predavanje, ki se ga je udeležilo lepo število obiskovalcev, je predavateljica zaključila z mislijo "Vzgoja srečnega otroka pomeni, da moramo najprej prevzgojiti sebe."

Renata Komatar, foto: Ksenja Banič

krško
valvasorjeva knjižnica krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja