Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
14.11.2021
10:23
Protipoplavna rešitev Kostanjevice na Krki
Foto: Občina Kostanjevica na Krki
Poročali smo že, da so Kostanjevičani zadržani do rešitev za zmanjšanje poplavne ogroženosti, ki jih v okviru podonavskega projekta predlagajo na Direkciji Republike Slovenije za vode.

V torek o predlogu protipoplavne rešitve še kostanjeviški svetniki

KOSTANJEVICA NA KRKI V torek bo o podpori predlogu rešitve protipoplavne zaščite odločal kostanjeviški občinski svet. Na Direkciji Republike Slovenije za vode rešitve za zmanjšanje poplavne ogroženosti iščejo v okviru podonavskega projekta. Predlagane ureditve, ki obsegajo ureditev nasipov in postavitev mobilnih sten, so predstavili sredi oktobra na javni predstavitvi, a prebivalci do predstavljenih rešitev niso naklonjeni, zaradi pomislekov so se celo povezali v civilno iniciativo.

Predlog rešitve, Kostanjevica na Krki

Idejna zasnova  "v grobem", Grafika: Občina Kostanjevica na Krki

79 podpisov

Občani, zbrani v civilno iniciativo, so občini zato predali peticijo, v kateri so zbrali podpise 79 občanov, ki nasprotujejo načrtovanim rešitvam. V peticiji so zapisali, da se za ureditev poplavne varnosti zavzemajo za celostne rešitve, kot so prelivna polja, pretoki, uravnavanje brežin, sodelovanje z elektrarnami, "da se o tem dogovarja in najde rešitev, ki je bistveno bolj celostna in ne posega grobo v prostor, kjer živimo," kot je dejala ena od podpisnic peticije Valentina Božič.

Fotogalerija (Foto: Občina Kostanjevica na Krki):

Do sestanka še ni prišlo

Podpise so Občini Kostanjevica na Krki predali v četrtek, 4. novembra 2021, kar je potrdil tudi župan Ladko Petretič. "Mi smo podpise prejeli in takoj odreagirali, poslali civilni iniciativi dopis, zahtevali v petih dneh sestanek z njimi, da določijo tri člane svoje iniciative, predsednika in dva člana, s katerimi bi se pogovarjali mi kot občina in sama Direkcija Republike Slovenije za vode, potem pa bomo videli. Časa imamo zelo malo, tako, da je treba zdaj na hitro ukrepati," nam je prejšnji teden, po prejemu podpisov, povedal kostanjeviški župan. Po naših zanesljivih informacijah do sestanka zaenkrat še ni prišlo.

Več bo znanega v torek

Več o sami ureditvi protipoplavne zaščite bo znanega v torek, 16. novembra, ko bodo na člani kostanjeviškega občinskega sveta odločali o podpori projektu »Ukrepi za zmanjšanje poplavne ogroženosti Kostanjevice ne Krki«.

(eP)

kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja