Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
01.10.2021
14:47
Stavba Policijske uprave Krško
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da je Ministrstvo za notranje zadeve postalo upravnik stavbe stare policijske uprave na CKŽv 55 v Krškem. Po sestanku vrha Občine Krško in Ministrstva za javno upravo nekaj novosti.

Dve etaži stavbe na CKŽ 14 bodo zamenjali za dve etaži na CKŽ 55

KRŠKO Ena najvišjih stavb v starem mestnem jedru Krškega, stavba nekdanje policijske uprave na Cesti krških žrtev 55, sameva od junija 2011. Takrat so namreč iz prostorov umaknili Policijsko upravo Krško, del zaposlenih in naloge nekdanje uprave so preselili pod Policijsko upravo Novo mesto, zdaj pa vse kaže, da se po desetletju nabiranja prahu in bivanja pajkov vendarle premika.

"Dogovorili smo se, da gremo v menjavo prostorov"

V začetku meseca smo poročali, da so upravljanje stavbe prenesli pod Ministrstvo za notranje zadeve. Pred slabimi štirinajstimi dnevi so se tako na sestanku dobili predstavniki Občine Krško in Ministrstva za javno upravo. "Dogovorili smo se, da gremo v menjavo prostorov. Dve etaži občinske stavbe, v kateri domuje Upravna enota Krško, bomo zamenjali za dve etaži v stavbi policijske uprave, tri etaže bo prevzelo Ministrstvo za notranje zadeve. Z njimi pa se bomo nato dogovorili še za eno etažo - to, ki jo bomo sicer dobili," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko.

"Obnova čim prej." A koga bi (pre)selili v stavbo?

V Krškem želijo čimprej začeti z obnovo stavbe, katere prostori so zadnjih deset let samevali. Na vprašanje, ali bi v poštev prišla selitev Centra za socialno delo ali bi v prostore lahko umestili tudi banko, Stanko odgovarja, "da je bilo tu cel kup enih idej in kombinacij. Imel sem občutek, da so se vsi bolj ali otepajo tega, da bi se selili."

Načrtujejo, da bi v eno etažo preselili Ljudsko univerzo Krško

Po obnovi stavbe načrtujejo, da bi v eno etažo lahko preselili Ljudsko univerzo. "Tam je malo večji prostor, ki bi lahko dobro služil njim. Tam je bila nekoč jedilnica," še dodaja župan. Ljudska univerza Krško ima sicer danes sedež na Dalmatinovi ulici 6, v prostorih nekdanje glasbene šole in nekaj deset metrov stran od stavbe policije.

(bš, eP)

krško

Pridružite se nam