Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
25.05.2022
14:03
Hidrološko poročilo, 25. maj 2022
Grafika: ARSO
Pretoki rek so v večjem delu države mali in ustaljeni, srednje in ustaljene pretoke še ohranjajo alpske reke na severozahodu države.

Čez dan pretoki rek ustaljeni

"Srednje pretoke imata tudi Drava in Mura, njuna vodnatost se počasi povečuje. Danes čez dan bodo pretoki rek v večjem delu države ustaljeni, naraščali bosta Drava in Mura," pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Od popoldneva povečanje vodnatosti rek

Popoldan, ponoči in v četrtek dopoldan se bo povečala vodnatost rek v severni polovici države. Ob nevihtah bo predvsem zvečer in v prvem delu noči verjetno hitro naraščanje in razlivanje posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek. V četrtek popoldne bodo reke po državi upadale, Drava in Mura bosta še naraščali. V naslednjih dneh se bo vodnatost rek povsod zmanjševala.

Radarska slika padavin (vir: ARSO):

Image removed.

IZ MINUTE V MINUTO:

(10:28) Dosegla nas bo hladna fronta

Zelo verjetna neurja s točko, sunki vetra in nalivi

Po podatkih Meteorološke prognoze Agencije Republike Slovenije za okolje, bo v sredo pozno popoldne in zvečer naše kraje od severa dosegla hladna fronta. V sredo popoldne in zvečer ter v prvi polovici noči na četrtek so v severovzhodni Sloveniji zelo verjetna krajevna neurja s točo, sunki vetra in nalivi.

(12:57) Povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov

Geološki zavod Slovenije obvešča, da je v sredo, 25. maja,  zaradi napovedanih neurij in nalivov, povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov predvsem v severovzhodni Sloveniji. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Verjetnost se bo povečevala sorazmerno s količino padavin.

Prebivalci območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočij. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na zastajanje vode.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam