Skip to main content
V Posavju 3.5° C Sobota, 26. november 2022
02.06.2022
18:28
Novinarska konferenca ob občinskem prazniku
Foto: ePosavje.com
Župan Mestne občine Krško MIran Stanko leto 2021 ocenjuje kot uspešno, saj so bili uresničeni številni načrtovani projekti in naložbe, za katere so skupno v proračunu namenili 19,5 milijona evrov.

Praznik Mestne občine Krško

KRŠKO Ob prihajajočem prazniku Mestne občine Krško, ki ga v Krškem praznujejo v spomin na prve padle krške borce in vrnitev izgnancev, sta župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in direktorica občinske uprave Melita Čopar predstavila načrte. Med drugim je župan izpostavil razvojni impulz, ki Krško čaka v prihodnjem dolgoročnem obdobju naslednjih desetletij, to je načrtovana gradnja drugega bloka jedrske elektrarne. Med kratkoročnimi cilji letošnjega in naslednjih let pa sta izpostavila predvsem gradnjo bazena v Krškem, gradnjo novega objekta OŠ dr. Mihajla Rostoharja v starem mestnem jedru Krškega, izgradnjo prizidka Zdravstvenega doma Krško, obnovo državnih in občinskih cest, s poudarkom na rekonstrukciji ceste Krško—Zdole in Ceste krških žrtev ter nadgradnjo komunalne infrastrukture, uresničitev projekta Pametna srebrna vas na Senovem ter sprejem sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta.

O projektih in naložbah

Župan preteklo leto ocenjuje kot uspešno, saj so bili uresničeni številni načrtovani projekti in naložbe, za katere so skupno v proračunu namenili 19,5 milijona evrov. Med večjimi je župan izpostavil zaključek gradnje prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško in nove podružnične OŠ in vrtca v Velikem Podlogu, širitev in obnovo gasilskega doma PGE Krško in PGD Videm ob Savi. Vsekakor pa je konec leta 2021 zaznamovala pridobitev statusa mestne občine. Ta je, kot je poudaril župan, predvsem pomembna v luči oblikovanja pokrajin, saj bo Posavje z mestno občino lažje pridobilo samostojno pokrajino. Hkrati bo Krško s tem statusom konkuriralo tudi za državna in evropska sredstva v družbi ostalih mestnih občin.

O združevanju naselij

Vezano na pridobitev statusa je župan izpostavil tudi načrtovano združevanje naselij Krškega in Leskovca pri Krškem, katerih prebivalci že desetletja živijo kot celovito mesto. Aktivnosti za združevanje naselij in oblikovanja mestnih četrti bodo na javnih razgrnitvah predstavili tudi krajanom.

Spremenjena celostna grafična podoba

Status mestne občine pa je prinesel tudi spremenjeno celostno podobo. Mestna občina Krško bo sicer še z nekaterimi elementi starega znaka z julijem 2022 v skladu z novo celostno grafično podobo prepoznavna z grbom mesta Krško, ki ga je do sedaj uporabljala izključno v protokolarne namene.

(Mestna občina Krško, eP)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja