Skip to main content
V Posavju 32.2° C Sreda, 28. julij 2021
04.06.2020
10:40
28. julij 2019, Foto: ePosavje.com
Ob prehodu fronte bodo s četrtka na petek možni krajevno močni nalivi. Petkovo jutro bo oblačno in deževno, nato do nedelje vse vse sonca.

Sprememba vremena

Jugozahodni veter se že krepi

Po meteorološki prognozi Agencije Republike Slovenije za okolje bodo ponoči predvsem v zahodni polovici Slovenije ob prehodu fronte krajevno močni nalivi. Ob morju bo občasno pihal okrepljen do močan jugo. Po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje je vodnatost večine rek mala, vodnatost Mure, Drave, Soče in Save v zgornjem toku pa srednja.

V četrtek se bo začela povečevati vodnatost rek

V četrtek bo vodnatost rek ustaljena, zvečer pa se bo začela povečevati. V noči na petek in v petek čez dan se bodo do velikih pretokov povečale reke v Posočju in na Gorenjskem, ob tem so možna razlivanja rek. Ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo in se razlijejo posamezni hudourniški vodotoki v zahodnem in osrednjem delu države.

V petek naraščanje rek tudi drugod po državi

V petek bodo narasle tudi reke drugod po državi, le v Prekmurju bo vodnatost ustaljena. V soboto bodo narasle Mura, Drava in Sava v spodnjem toku.

(ARSO, eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja