Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
11.10.2021
18:51
Svetovni dan cerebralne paralize, Krško
Foto: Anton Hruševar
Svetovni dan cerebralne paralize je družbeno gibanje, katerega cilj je spregovoriti o cerebralni paralizi in težavah in izzivih, ki jih je le ta prinesla našim otrokom v vsakdanjem življenju.

Svetovni dan cerebralne paralize

KRŠKO Svetovni dan cerebralne paralize je tudi priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in seveda realnimi zmožnosti oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. Prejšnjo sredo, 6. oktobra, so se pod geslom «Milijon razlogov« člani Društva Sonček Posavje, porabniki Centra Sonček Krško in učenke in učenci Osnovne šole Mihajla Rostoharja in podžupanja Ana Nuša Somrak sprehodili po krškem Vidmu in tako s svojim pohodom opozarjali nase in na svoje težave v vsakdanjem življenju.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Z zelenimi baloni in majicami opozorili na svojo prisotnost

Kot so zapisali v poslanici, se zavzemajo za to, da bi bile vse družine z otroki s cerebralno paralizo in drugimi oviranostmi deležne ustrezne podpore in pomoči ter da bi vsi otroci imeli možnost obiskovati isti vrtec ter osnovno šolo v domačem kraju. Opozorili so tudi na urejene dostope na pločnike in klančine pred trgovinami.

"Morda so s tem pohodom privabili tudi mlade družine, da se jim pridružijo. Vemo, kako težko je priznati in se sprijazniti z dejstvi, da ima vaš otrok cerebralno paralizo," je ob tem zapisal Anton Hruševar.

(eP)

društvo sonček posavje
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja