Skip to main content
Petek, 1. december 2023
03.10.2019
07:51
Foto: Splošna bolnišnica Brežice
Na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Brežice so imeli ob tednu otroka prav posebno slovesnost. Člani Lions kluba Brežice so namreč oddelku donirali nove LCD televizije.

Donacija Lions kluba Brežice otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice

"Na pobudo otroškega oddelka Splošne bolnišnice Brežice smo pristopili k doniranju določenih sredstev za nabavo štirih LCD zaslonov. Ideja se nam je zdela zanimiva, ker področje našega delovanja gre v socialne razmere, v pomoč otrokom in medgeneracijsko pomoč. In glede na to, da gre za lokalni klub, ki deluje v tem delu Brežic, je bila ideja odlična in smo k temu z veseljem pristopili," je ob tem za Ansat TV povedal Anton Petrič, predsednik Lions kluba Brežice.

"Otrok se boji neznanega, pomembno je, da z njim vzpostavimo topel in prijeten medsebojni odnos"

Anita Mujakić, strokovna vodja otroškega oddelka, ob tem dodaja, da "ko pogledamo izven okvirjev zdravljenja vidimo, da obstajajo tudi druge poti, ki vodijo v kakovostno in otroku prijazno oskrbo. V času bolnišnične obravnave se otrokom nedvomno prekine dnevna rutina, postanejo bolj razdražljivi in občutljivi, zato jim je težje zagotoviti normalen vsakdan, ki so ga vajeni v domačem okolju. Vzpostavljanje odnosa med otrokom in zaposlenimi v zdravstvu je neprecenljivo. Otrok se boji neznanega, je ranljiv, zaupa le znanim osebam, zato je pomembno, da vzpostavimo topel in prijeten medsebojni odnos."

Televizorji bodo v veliko pomoč pri ohranjanju dnevne rutine

Po njenih besedah si z vzpostavitvijo prijetnega medsebojnega odnesa pridobijo zaupanje, s katerim lahko bistveno olajšajo trenutke zdravljenja. Bivanje otroka v bolnišnici je stresno tudi za starše, ti so izčrpani in utrujeni že zaradi zaskrbljenosti za otrokovo zdravje. "V veliko pomoč je zato lahko že, če otrok lahko, enako kot doma, gleda risanko za lahko noč, glasbeni program ali kakšne druge otroške oddaje," dodaja sogovornica.

"Otroške oči zasijejo, ko so zdrave, pomirjene in vesele."

"Prošnji Otroškega oddelka za nakup LCD-TV se je, kot že večkrat do sedaj, odzval Lions klub Brežice, ki je s čudovito gesto donacije ponovno pokazal svoje neprecenljivo poslanstvo. Otroške oči zasijejo, ko so zdrave, pomirjene in vesele. Ob vseh dopoldanskih aktivnostih, ki jih otroci opravljajo pod vodstvom vzgojiteljice Jerneje Rožman iz Vrtca Mavrica Brežice, je nabava novih LCD televizorjev bistveno vplivala na krajšanja večernih uric, ki jih otroci preživijo v bolnišnici," še dodajajo v bolnišnici.

Več v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik na Ansat TV.

(bš)

splošna bolnišnica brežice
brežice
lions klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja