Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
18.05.2021
13:28
Občina Krško, prostovoljci
Foto: Občina Krško
Občina Krško je tudi letos osmič prostovoljstvu prijazna občina.

Krško osmič prostovoljstvu prijazna občina

KRŠKO Slovenska filantropija med 17. in 23. majem organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Letos je namenjen vlogi prostovoljstva v dolgoživi družbi. Na današnji Slovesni dan prostovoljstva tudi Občina Krško izpostavlja posameznike in skupine, ki nesebično podarjajo svoj čas in znanje za sočloveka in skupnost. 

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je danes čestital naj prostovoljcema leta 2020, ki so ju izbrali občanke in občani z glasovanjem. V kategoriji do 30 let je naziv prejel Andraž Dostal, prostovoljec Zveze prijateljev mladine Krško, med organizacijami pa Prostovoljno gasilsko društvo Krško.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Predstavnik Slovenske filantropije Primož Jamšek pa je Občini Krško izročil priznanje za naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021, ki ga prejmejo občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo. Krško je naziv že osmič prejelo za prepoznavanje vrednosti prostovoljstva in prostovoljcev za razvoj občine, širjenje prostovoljstva med občani, za podporo široki mreži prostovoljskih organizacij ter za inovativen pristop k zahvali prostovoljcem za njihovo delo.

Na Veseli dan prostovoljstva, 20. maja 2021, bodo tudi občani občine Krško od prostovoljcev lahko prejeli časopis Skozinskoz filantrop, ki ga bodo med 10. in 17. uro delili po večjih krajih v Sloveniji. V njem so zbrane prostovoljske zgodbe, izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Občina Krško

krško

Pridružite se nam