Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
21.06.2021
17:06
Občni zbor DKD Svoboda Senovo
Foto: DKD Svoboda Senovo
Delavsko kulturno društvo Svoboda Senovo je na zadnji majski četrtek izvedlo redni letni občni zbor. Člani so se zbrali na parkirišču za Domom svobode na Senovem.

Občni zbor DKD Svoboda Senovo

SENOVO Poleg rednih točk so bile tokrat na dnevnem redu tudi volitve v organe društva. Predsedniški mandat so drugič zapored zaupali Jožetu Šolnu, na podpredsedniškem mestu pa je Vinka Hostarja nasledil Matej Ulčnik. Izvršni odbor sestavljajo še Vlasta Moškon (tajnica), Alenka Poznič (blagajničarka), Jani Krajnc (gospodar) ter osem predstavnikov sekcij.

Predstavnika gledališke sekcije, ki bo čez dve leti obeležila 100-letnico delovanja, sta postala David Radej (vodja) in Andreja Brili, godbenike, ki v okviru Pihalnega orkestra DKD Svoboda Senovo igrajo že več kot 90 let, pa bosta predstavljala Niko Pavlič (vodja) in Barbara Radi. Predstavnici Lutkovne skupine sta ostali Tatjana Kolar (vodja) in Irena Kozole, barve Folklorne skupine pa bo ob pomoči Maje Inocente še naprej zastopal vodja Bojan Vovčko.

Fotogalerija (Foto: DKD Svoboda Senovo):

Na zboru članov je predsednik Jože Šoln pohvalil delovanje društva v zadnjih šestih letih in se vsem zahvalil za dobro sodelovanje, na katerega upa tudi v prihodnje. Kljub težkim razmeram, ki v zadnjem letu zaradi epidemiološke situacije krojile delo na področju ljubiteljske kulture, so si člani društva prizadevali, da so izvedli vsaj del načrtovanih aktivnosti in hkrati s svojim delom zrli v prihodnost, da bodo še naprej uspešno bogatili družabno življenje tako na Senovem kot tudi širše v regiji.

Vir: DKD Svoboda Senovo

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja