Skip to main content
V Posavju 21.5° C Petek, 19. avgust 2022
10.01.2020
08:56
Župnijska Karitas Radeče je včeraj pripravila obisk radeških občanov - oskrbovancev Trubarjevega doma upokojencev Loka.

Obdarili oskrbovance TDU Loka pri Zidanem Mostu

S krajšim kulturnim programom, ki so ga izvedli mladi, z nagovorom in pogovorom ter obdarovanjem so prostovoljci z župnikoma radeške in svibenske župnije na čelu marsikomu popestrili popraznični čas.

Uvodoma je na citre zaigrala Klara Zemljak, zbrane, ki jesen življenja preživljajo v Loki, pa so z izbranimi mislimi nagovorile mlade Lejla Anžič Simončič, Živa Štruclin in Žana Avsec.

Tudi glasba, za katero sta poskrbela Matija Lazar na harmoniki in Jošt Kavšek na trobenti, je pri številnih poskrbela za sijaj v očeh in nasmešek na obrazu.

Radeški župnik Miro Bergelj je vsem zaželel vse lepo in vse dobro v letu, ki je ravno dobro začelo, z željo, da bi pri vsakemu posamezniku bilo boljše, "v kolikor pa bi bilo slabše, pa se bomo priporočali Bogu, Mariji in nebeškim zavetnikom," je dejal.

Zbrane je tudi povprašal, kako so preživeli božični čas, na kar so nekateri odgovorili, da so tudi v njihovem sedanjem domu, domu upokojencev, postavili jaslice in poskrbeli za decembrsko okrasitev. Presenetljivo so skoraj vsi dočakali polnoč na starega leta dan.

Na pobudo radeškega župnika so skupaj zapeli prvo kitice tradicionalne božične pesmi Sveta noč, v nadaljevanju pa je nekaj besed starejšim namenil tudi župnik Župnije Svibno Janez Jasenc.

V zadnjem nagovoru je tajnik Župnijske Karitas Radeče Miran Prnaver opomnil na pomen besede "karitas", ki sicer izhaja iz latinščine in pomeni ljubezen ter spodbudil k izkazovanju le-te v smislu "Ko človek nekaj stori sočloveku z ljubeznijo, ga to nič ne stane in mu ob tem nič ne manjka, nekomu pa lahko dobro dejanje ali lepa misel veliko pomeni in mu polepša dan."

Povedal je, da je za letošnji obisk z obdarovanjem poskrbela kar 19-članska ekipa in v zaključku tudi sam zaželel lepo in blagoslovljeno leto 2020.

Sledilo je obdarovanje radeških občanov, s katerimi se je bilo pred leti, morda že desetletji, moč srečati v cerkvi, na trgu, kje v mestu ali na vasi, sedaj pa sta jih bodisi starost bodisi bolezen (ali oboje) pripeljala v Trubarjev dom upokojencev v Loko pri Zidanem Mostu.

Skupno so obdarili 32 posameznikov, ki so prejeli sadno in sladko pozornost ter Marijanski koledar.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam