Skip to main content
V Posavju 6° C Četrtek, 27. januar 2022
12.02.2020
14:31
Kulturni praznik v Pišecah
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V ponedeljek, 10. februarja, so imeli učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav poseben dan, zelo zanimiv ponedeljek, namenjen kulturi.

Kulturni praznik v Pišecah

PIŠECE Učenci od 5. do 9. razreda smo bili razdeljeni v 4 delavnice. V prvi smo se spremenili v pesnike in ustvarjali haiku poezijo. V drugi smo se podali na potep po kulturnih znamenitostih Pišec in tako obiskali cerkev, pokramljali z gospodom župnikom, obiskali pokopališče, Pleteršnikovo domačijo, kjer nas je sprejel nekdanji ravnatelj gospod Dušič. V tretji delavnici je bil poudarek na glasbi, kajti Prešernove pesmi smo uglasbili v rap, pop in narodnozabavni različici. Učenci 6. razreda pa smo kulturo povezali s pripravo jabolčnega štrudlja. Obiskali smo gospodinjo Milko Plevnik in z njeno pomočjo pripravili res okusen štrudelj. Po kosilu smo se vsi predstavili v jedilnici in dobili velik aplavz, hkrati pa vsi povedali, da smo se imeli res kulturno zabavno.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Najmlajši učenci pa so obiskali Posavski muzej Brežice, si ogledali nekaj zelo zanimivih razstav, pokramljali z vodičem Boštjanom, občudovali Viteško dvorano, nato pa ustvarjali v dveh delavnicah, z Boštjanom lepili črepinje, z Anjo pa izdelovali medaljone. Na koncu pa jih je čakalo še eno presenečenje. Preoblekli so se lahko v viteze. In tudi najmlajši so vsi v en glas dejali, da je bil to en res poseben dan, ki bi ga še z veseljem ponovili. A hkrati obljubili, da se bodo trudili kulturno obnašati vse dni v letu. Hvala vodstvu in sodelavcem PMB za pomoč pri izvedbi grajske pustolovščine.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja