Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
27.01.2022
09:33
Minister za digitalno preobrazbo
Foto: Mestna občina Krško
V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Posavju je minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič v sredo popoldne obiskal Podjetniški inkubator Krško.

Minister za digitalno preobrazbo na ogledu Podjetniškega inkubatorja Krško

KRŠKO V Podjetniškem inkubatorju sta ga sprejeli direktorica občinske uprave Mestne občine Krško Melita Čopar in direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič s sodelavci.

Mestna občina Krško je v letu 2020 s pomočjo sredstev iz Dogovora za razvoj regij zaključila z vzpostavitvijo Podjetniškega inkubatorja Krško in uredila prostore v stavbi na CKŽ 44 v starem mestnem jedru Krškega. Upravljanje je v letu 2021 prevzel Center za podjetništvo in turizem Krško. Kot je dejala direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič, je bilo v lanskem letu vključenih osem mladih podjetij, ki skupaj zaposlujejo 15 oseb. Trenutno pa je v prostorih inkubatorja v skupni izmeri 423 m2 zasedenih že več kot 70 % površin.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Ministru sta svoje delo predstavila tudi dva mlada podjetnika iz podjetij Mint sports, Nino Žičkar, s.p., ki izdeluje visokokvalitetno športno opremo in Megama, d.o.o., Rok Topolnik in Jernej Jerman, katerih dejavnost obsega kontrolo in zagotavljanje kakovosti na različnih industrijskih področjih, kot so farmacija, jedrska tehnika, gradbeništvo, železarstvo, livarstvo, proizvodna tlačne opreme, varjenje ter ostala zahtevnejša področja strojne stroke.

Direktorica občinske uprave Melita Čopar pa je izpostavila področje digitalizacije občin. Minister je pojasnil, da so prioritete države predvsem širokopasovne povezave, digitalne veščine in znanja za vse, prizadeval pa si bo, da bodo zagotovljena sredstva tudi za digitalizacijo občin.

Mestna občina Krško

politika
krško
fotogalerija
v

Pridružite se nam

Novice iz Posavja