Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
22.02.2022
11:33
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
S sprostitvijo preverjanja PCT pogojev so nekatere spremembe tudi ob vstopu v Splošno bolnišnico Brežice.

Obiski le pri paliativnih in kritično bolnih bolnikih

BREŽICE Iz Splošne bolnišnice Brežice so sporočili, da morajo po novem PCT pogoj morajo izpolnjevati vsi uporabniki zdravstvenih storitev, ki bodo hospitalizirani. Ob tem bodo opravili tudi epidemiološko triažo. Prav tako morajo PCT pogoj morajo izpolnjevati vsi uporabniki, pri katerih bodo opravili posege, ki so ocenjeni kot tvegani za prenos okužb. Med njimi so splošna anestezija, posegi v ustni votlini, endoskopski posegi in podobno, na vhodu bodo tudi pri teh uporabnikih opravili epidemiološko triažo.

Za urgenco PCT pogoj ni potreben

Kot nadaljujejo, morajo PCT pogoj izpolnjevati vsi zaposleni in ostali sodelavci, ki opravljajo delo v bolnišnici na drugi pravni osnovi. Pri vseh ostalih uporabnikih zdravstvenih storitev za dostop do urgence in specialističnih ambulantnih dejavnosti PCT pogoja ne zahtevajo, bodo pa tudi pri teh uporabnikih opravili epidemiološko triažo.

Zapis dopolnjujemo.

Obiski le pri paliativnih in kritično bolnih

Za obiske je potreben PCT pogoj

V Splošni bolnišnici Brežice obiskov še niso povsem sprostili, te namreč dovoljujejo pri paliativnih in kritično bolnih bolnikih. Pred obiskom se svojci predhodno dogovorijo z zdravnikom ali predstojnikom oddelka. "Obiskovalci morajo izpolnjevati PCT pogoj in opraviti epidemiološko triažo na vhodu ali na oddelku pred vstopom v bolniško sobo," dodajajo.

brežice
zdravje
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja