Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
17.06.2021
12:36
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice kljub preklicu epidemije COVID-19 zaradi preprečevanja okužb še vedno ohranjajo določene preventivne ukrepe.

Obiski v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice, kjer so zadnje paciente s COVID oddelka v domačo oskrbo odpustili 15. maja, vrata obiskom odpirajo ob upoštevanju navodil. 

Ponedeljek, sreda, petek

Kot pravijo v bolnišnici, so obiski bolnikov na oddelkih zaenkrat možni le ob ponedeljkih, sredah in petkih od 14.30 do 15. 30 ure. "K enemu bolniku gre lahko v enem dnevu na obisk le ena oseba. Obisk je omejen na 15 minut. Vhod za obiskovalce ostaja izključno skozi objekt B. V bolnišnico ni dovoljeno prinašati hrane in drugih prigrizkov, obvezno je razkuževanje rok in uporaba maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico," so zapisali.

Naknadni obiski po individualnem dogovoru

Pred vstopom v bolnišnico boste izpolnili vprašalnik o zdravstvenem stanju pri osebi, ki jo je bolnišnica določila za sprejem obiskovalcev. In kot še dodajajo, "so naknadni obiski možni v skladu z individualnim dogovorom z vodstvom oddelka."

V drugem valu so COVID oddelek prvič odprli 29. oktobra

Brežiška bolnišnica je COVID oddelek prvič odprla v drugem valu epidemije COVID-19, ko so prvih osem pacientov sprejeli 29. oktobra. V oskrbi so jih največ (48) imeli 14. decembra in 5. januarja, najbolj žalostni dnevi pa so bili med 20. novembrom in 9. decembrom, ko je v bolnišnici umrlo 28 bolnikov, največ (4) v torek, 1. decembra. 

Ponovno pa so ga odprli 1. aprila

V drugem valu drugega vala so zaradi povečanega števila okužb in hospitalizacij oddelek ponovno odprli, prve tri paciente so v drugem valu drugega vala sprejeli 1. aprila, največ (25) je bilo hospitaliziranih 25. aprila. Med 1. aprilom in 14. majem, ko so oddelek zaprli, je po podatkih COVID-19 Sledilnika v bolnišnici umrlo 12 bolnikov.

(eP)

splošna bolnišnica brežice
brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja