Skip to main content
Torek, 26. september 2023
10.05.2021
21:29
Peš most čez Savo v Krškem
Grafika: ponting.si
Na Občini Krško so v petek objavili javno naročilo za izgradnjo peš mostu preko Save v Krškem, iz "šikane" v Zatonu na drugo stran reke do Vidma. Zdaj gre pa s projektom res zares.

Naročilo za gradnjo peš mostu čez Savo v Krškem

KRŠKO Zasnova projekta pešmostu čez Savo v Krškem, na območju popularne "šikane" v Zatonu, je bila narejena v okviru priprave Državnega prostorskega načrta za hidroelektrarno Brežice. Idejni projekt je bil izdelan leta 2011, v lanskem juliju je Občinski svet Občine Krško potrdil investicijski program, decembra lani so dobili gradbeno dovoljenje, zdaj pa so v začetku maja objavili javno naročilo za gradnjo.

Ponudbe zbirajo do 8. junija

Ponudbe za objavljeno javno naročilo pričakujejo do 8. junija, ko bo istega dne tudi odpiranje prispelih ponudb. 

Kot je zapisano v popisu prometne ureditve, v prilogi javnega naročila, bo 270 dni v času gradnje na glavni cesti G1-5 postavljena zapora TIP N-10, po kateri je delno zaprt pločnik, promet pa je s semaforji urejen izmenično enosmerno. Na večnamenski poti bo v tem času postavljena zapora E-6, "za zavarovanje del, ki zahtevajo popolno zaporo odseka brez vzpostavitve obvoza."

Pešmost v Krškem

109 metrov dolg most

"Most v dolžini 109 metrov je zasnovan kot jeklena ločna konstrukcija z obešeno povozno oz. pohodno konstrukcijo," še dodajajo na Občini Krško.

Četrti most čez Savo

To bo sicer v Krškem četrti most čez reko Savo, drugi od hidroelektrarne po reki navzdol. V Krškem so sicer lanskega februarja, 22. februarja je bilo, za promet odprli tretji most, na obvoznici med Vrbino na štajerski strani mesta in Žadovinkom na kranjski strani Krškega.

(bš)

krško

Pridružite se nam