Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
03.02.2020
14:00
Poplave, ribnik Resa 2005
Foto: arhiv ePosavje
Na Občini Krško so objavili javno naročilo za izvedbo vzdrževalni del na ribniku Resa v Krškem. Kaj vse bodo postorili in kaj želijo s tem popraviti? Več v nadaljevanju zapisa.

Vzdrževalna dela na ribniku Resa

Vdrževanje in izboljšanje poplave varnosti Stare vasi

KRŠKO Na Krčanom priljubljeni točki za preživljanje prostega časa želijo s preureditvijo južnega dela ribnika izboljšati poplavno varnost naselja Stara vas pod ribnikom in tako preprečiti ponovitev poplav iz leta 2005 (na zgornji fotografiji).

Kaj vse bodo uredili?

V objavljenem tehničnem poročilu pred pričetkom del je zapisano, da bodo zamenjali obstoječi kanal od meniha do cestnega škatlastega prepusta na Zdolski cesti, naredili nadvišanje makadamske poti na južnem delu ribnika in dopolnili zavarovanje brežine ribnika z neporavnanim kamnometom. ob tem bodo uredili tudi varnostni preliv, ki bi preprečil ponovitev dogodkov izpred 15 let.

Zamenjali bodo tudi "rešetko"

Prav tako bodo na ribniku zamenjali obstoječo rešetko ter na otoku na severni strani ribnika odstranili podrte obrežne zarasti.

Ponudbe zbirajo do 14. februarja

Ponudbe za izvedbo del na Občini Krško zbirajo najkasneje do petka, 14. februarja. Rok za izvedbo del je sicer tri mesece od podpisa pogodbe.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice