Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
03.08.2021
13:05
Kolesarska povezava Krška vas - Brežice
Foto: ePosavje.com
Med Brežicami in Krško vasjo se kmalu obeta kolesarska povezava. Na spletni strani Direkcije za infrastrukturo za namreč zanjo objavili javno naročilo. Rok za oddajo ponudb je do konca tega meseca.

Objavljeno javno naročilo za kolesarsko povezavo med Čatežem in Krško vasjo

BREŽICE Direkcija za infrastrukturo bo v sodelovanju z Občino Brežice kmalu pričela z gradnjo nove kolesarske povezave med Brežicami in Krško vasjo, natančneje od starega mostu v Brežicah do starega mostu v Krški vasi, in sicer v dolžini dobrih 1.600 metrov.

Projekt vzpostavitve kolesarske povezave je ocenjen na 3,34 milijona evrov, Občina Brežice bo zanj pridobila 1,3 milijona evrov sredstev, od tega bo dober milijon prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj, 261.000 evrov bo prispevala država. Razliko, dva milijona evrov, bo brežiška občina krila iz proračuna.

Vzporedno tudi obnova ceste

Direkcija za infrastrukturo bo vzporedno urejala cestišče, ki je ocenjeno na dva milijona evrov. V sklopu obnove bodo uredili globinsko in površinsko odvodnjavanje, bankine, prepuste in cesto asfaltirali.

V času izgradnje kolesarske povezave in ureditve cestišča bodo posamezni odseki ceste delno zaprti, promet bo potekal izmenično enosmerno, v času končnega asfaltiranja pa bo cesta popolnoma zaprta, obvoz bo urejen po avtocesti.

Dela bodo previdoma trajala dve leti

Rok za oddajo ponudbe je 20. avgust 2021. Z deli, ki bodo predvidoma trajala dve leti, naj bi začeli v letošnjem letu.

(eP)

brežice
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja