Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
26.01.2022
18:13
Obnova ceste Podbočje - Kostanjevica na Krki
Foto: ePosavje.com
V Krškem so v torek podpisali sporazum za obnovo cest Podbočje - Kostanjevica na Krki, Brod-Žabjek ter mostu čez potok Kolarica.

Ob gradnji mostu v Podbočju bo obvoz prek Kostanjevice na Krki

KRŠKO Kot je povedala podžupanja Mestne občine Krško Ana Nuša Somrak, so v torek podpisali sporazum (tudi) za obnovo ceste Podbočje - Kostanjevica na Krki. Kot dodaja, "se pripravljamo na izgradnjo novega mostu v Podbočju na državni cesti. Zahvaljujemo se Ministrstvu za infrastrukturo, pristopili smo k obnovi lokalne ceste, ki bo služila za čas obvoza, ko bomo gradili most v Podbočju. Cesta poteka v večjem delu tudi po občini Kostanjevici na Krki, sporazum je pomemben za obe občini."

Predračunska vrednost obnove? 570.000 evrov

Kostanjeviški župan Ladko Petretič je po podpisu sporazuma povedal, da je investicijska vrednost po popisu del in po projektu znaša 570.000 evrov. "Ko se je most prvič zaprl, so morali otroci v Podbočju čez Kostanjevico na Krki, sem v Ljubljani postavil vprašanje. Poznam to cesto, vem, da je uničena že več let. Sprožil sem poslansko vprašanje in vsekakor je prišlo do dogovorov. Obvestil sem kostanjeviškega župana in se strinjal, da v kolikor se ceste ne bo obnovilo, pri naslednji obnovi, gradnji ceste in novega mostu, ne bodo pustili, da bi se otroci iz Mraševega vozili v šolo prek Kostanjevice. Navezali smo stike z Ljubljano, za kar sem jim hvaležen, da so prisluhnili naši potrebi, ter prišli do zaključka, da je to cesto potrebno obnoviti," je pa dodal poslanec Dušan Šiško.

Prenova ceste Podbočje - Kostanjevica na Krki

"Rešitev smo našli v povezovanju z občinama Krško in Kostanjevica na Krki. Tripartitno smo določili potek te rešitve, da bo v času gradnje uporabljena državna cesta. Da pomagamo kar se da, bomo to cesto ustrezno obnovili. Dirkecija za infrastrukturo bo cesto najprej obnovila, nato pa bomo naredili posnetek začetnega stanja, po končani izgradnji mostu pa bomo vzpostavili cesto v pravi nivo. Na koncu bo imela lokalna skupnost ne samo obnovljen most, temveč tudi novo lokalno cesto," je ob podpisu sporazuma pripomnil državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič.

(eP)

krško
politika
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice