Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
26.07.2022
16:11
Igrišče pri OŠ Adama Bohoriča v Brestanici
Grafika: ePosavje
Prejšnji teden so v Krškem podpisali pogodbo za preureditev šolskega igrišča pri OŠ Adama Bohoriča v Brestanici. Uredili bodo atletsko stezo in igrišča na drugi strani ceste pri odbojkarskih igriščih.

Obnova igrišča pri OŠ Adama Bohoriča

KRŠKO Kot je razvidno iz nedavno podpisane pogodbe, bodo v Brestanici kmalu pričeli z preureditvijo dotrajane atletske steze ob tamkajšnji Osnovni šoli Adama Bohoriča. Staro asfaltno igrišče za košarko s pripadajočo atletsko stezo bodo obnovili, uredili bodo steze za tek na 60 metrov, steze in peskovnika za skok v daljino, pa plato za suvanje krogle, nad igriščema za košarko in odbojko bodo postavili reflektorje, s tem bo njuna uporaba možna tudi v večernem času.

Kompleks bodo zagradili

Ob tem bodo pri delih uredili še odvodnjavanje celotnega igrišča, uredili bodo nove tribune, kompleks pa bodo odgradili s paneln ograjo. Dostop v ograjeno območje bo urejen neposredno iz šole in prek novih vhodov.

Olimpijski dan, Brestanica

Ureditev asfaltnega igrišča pri vrtcu in tenis igrišču

Iz načrta dela je razvidno, da bodo uredili tudi asfaltno igrišče pri vrtcu in tenis igrišču, neposredno ob igriščih za odbojko na mivki. Najmlajši bodo dobili zarisano igrišče za ristanc, na igrišču bosta dve nova kovinska gola, ob njem pa tri klopice za počitek. 

Rok za dokončanje del? 15. november 2022

V pogodbi so zapisali, da se bodo gradbena dela začela takoj po uvedbi v delo, rok za dokončanje vseh del je 15. november 2022.

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja