Skip to main content
V Posavju 3.2° C Četrtek, 1. december 2022
10.02.2021
14:59
Obnova mostu v Cerkljah ob Krki
Grafika: ePosavje
V Cerkljah ob Krki se že veselijo novega lesenega mostu. Sredi januarja so pričeli z njegovo zamenjajo, dela dobro napredujejo, del mostu so izvajalci že odstranili. Več pa v nadaljevanju novice.

Obnova lesenega mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki

BREŽICE V Cerkljah ob Krki v teh dneh poteka zamenjava lesene konstrukcije 108-metrskega mostu čez Krko. Brežiški župan Ivan Molan pravi, da so cestno povezavo med Cerkljami in Pirošico začeli urejati že v lanskem letu. "V lanskem letu je bilo narejeno cestišče, krožišče v Pirošici in cesta od Cerkelj do mosta. V letošnjem letu smo začeli z izgradnjo novega mostu, ki bo zamenjava starega," dodaja.

Povečana nosilnost novega mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki

Iz 3,5t na 15t

Glede na to, da je most spomeniško zaščiten, bo ohranil dosedanjo obliko. "Most bo lesen, dovoljeno pa bo, da so prečni nosilci železni. S tem bomo povečali nosilnost mostu iz 3,5t na 15t," pravi Molan.

Kaj vse bodo zamenjali?

Tako bodo zamenjali nosilne stebre, prečnike, povozni parket, ograjo. Vozišče bo iz smrekovega, preostali leseni deli pa iz hrastovega lesa. Molan pričakuje, da bodo dela končana do 30. junija, vrednost del je okoli 700.000 evrov. "Dela izvaja podjetje Rafael, pri tem projektu pa sodeluje tudi Ministrstvo za obrambo, ki bo projekt sofinanciralo v višini 200.000 evrov," še dodaja župan.

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja