Skip to main content
V Posavju 27.1° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
19.03.2021
12:53
Obnova mostu čez Krko v Cerkljah ob Krki
Foto: ePosavje.com
Konec janurja so v Cerkljah ob Krki začeli z obnovo lesenega mostu čez Krko, kjer dela hitro potekajo, konec obnove prvega od štirih mostov čez Krko v brežiški občini načrtujejo do sredine maja.

Obnova mostu v Cerkljah ob Krki bo končana do 15. maja letos

BREŽICE Obnova enega od dveh lesenih mostov čez reko Krko v občini Brežice, čez Krko v občini peljeta še betonska mostova v Krški vasi na cesti Križaj - Čatež in avtocestni most pod ŠRC Grič, hitro napreduje. 

Katera dela potekajo trenutno?

Na mostu trenutno zaključujejo podlage za mostni povozni parket ter postavljanje ograje na mostu, sledilo bo polaganje povoznega parketa in povrnitev gradbišča ter okolice mostu v prvotno stanje.

Most čez Krko sofinancira tudi Ministrstvo za obrambo

"Cena izgradnje je ocenjena na okoli 670.000 evrov z gradnjo in nadzorom. Zaradi premostitve vodovoda moramo podvrtati reko Krko, tako da bo potrebnih še okoli 40.000 evrov dodatnih sredstev. Ocenjujemo, da bo celotna investicija vredna nekje med 710 in 720 tisoč evrov. Most financira občina, v višini 200.000 evrov je sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo," nam je januarja ob začetku del povedal brežiški župan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Nosilnost mostu bodo povečali na 15 ton

Z urejanjem podlag za mostni povozni parket sicer hkrati nameščajo tudi jekleno podkonstrukcijo mostu. Lesene vzdolžnike, ki povezujejo pilote, zamenjujejo z jeklenimi nosilci, s čimer bodo omogočili povečanje nosilnosti mostu na 15 ton, zaradi dotrajanjosti mostu je bila prej ta omejitev 3,5 ton. 

Tudi za gasilska vozila in šolski avtobus

S povečanjem nosilnosti mostu bodo tega lahko uporabljala tudi večja intervencijska vozila in nenazadnje tudi šolski avtobus.

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja