Skip to main content
V Posavju 27.1° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
01.08.2019
08:03
Grafika: ePosavje
V Brežicah pričenjajo s prenovo stavbe nekdanjega doma upokojencev, kjer želi občina urediti prostore društev in organizacij ter bivalnih enot. Več v prispevku oddaje Posavski tednik na Ansat TV.

Obnova starega doma upokojencev v Brežicah

Vrednost dvoletnega projekta dobrih 700.000 evrov

BREŽICE Občina Brežice želi z naložbo, ki obsega dela na in v objektu, zagotoviti ustrezne prostorske pogoje za izvajanje že začrtanih dejavnosti. "S tem bomo omogočili vzpostavitev stanovanjskih enot za različne cilje skupine - prostorov za bivalne enote, prostore za delo društev in drugih nevladnih organizacij. Uredili bomo prostore za depoje za Posavski muzej Brežice in novim omogočili  prostore za določen čas," je povedala Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice.

Vzpostavitev stanovanjskih enot za različne ciljne skupine

Vrednost dvoletnega projekta sicer znaša 712 tisoč evrov. Kot dodaja podžupanja, bodo v primeru bivalnih enot vzpostavili pogoje za dostojno življenje. "Za opremo in podrobnosti v bivalnih enotah bodo poskrbeli uporabniki sami," pove. Naložba bo sicer v celoti financirana iz občinskega proračuna.

 

Obnova kotlovnice in strojnih inštalacij

Občina Brežice želi izvesti dela na in v objektu, ki so potrebna za njegovo delovanje in uporabo, in sicer gre za obnovo kotlovnice in tistega dela strojnih inštalacij, ki bodo omogočile, da bo ogrevanje delovalo brezhibno ter ostala investicijsko vzdrževalna dela, ki jih je potrebno izvesti za normalno delovanje objekta.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja