Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
07.08.2019
19:05
Foto: Ansat TV
Občina Krško je lani nadaljevala z rekonstrukcijo ulic na Vidmu – Na Resi, Papirniško, Zdolsko in Delavsko, nato pa še z obnovo Kurirske ulice med vrtcem in Zdolsko cesto ter z obnovo Cankarjeve.

Julija zaključena obnova Cankarjeve ulice

KRŠKO Na Vidmu je kar nekaj ulic, ki so dotrajane in potrebne prenove. Ena večjih in zahtevnejših rekonstrukcij je bila zagotovo obnova Cankarjeve ulice, ki se je pričela novembra lani, zaključila pa julija. Kot pravi podžupan Vlado Grahovac, je na Cankarjevi ulici zgrajena kompletna infrastruktura s ŠOEK povezavo, družba Rudar je obnovila toplovod "in tako je projekt narejen, kot se spodobi."

 

Uspešni pri črpanju evropskih sredstev

S projektom v skupni višini 644 tisoč evrov je bila Občina Krško uspešna pri črpanju evropskih sredstev, saj je na razpisu ministrstva za infrastrukturo, Službe za trajnostno mobilnost in prometno politiko, pridobila 95 tisoč evrov, od tega 80 odstotkov iz evropskega kohezijskega sklada in 15 odstotkov od države.

Obnovitvena dela na Šolski ulici

Trenutno potekajo obnovitvena dela po Šolski ulici od Zupančičeve do vključno Tomšičeve v dolžini približno 350 metrov. "Tu bomo obnovili dotrajan salonitni vodovod, naredili bodo tudi ŠOEK povezave in kanalizacijo," dodaja Grahovac. Dela naj bi bila po terminskem planu zaključena do septembra, njihova vrednost pa znaša 200 tisoč evrov. Jeseni sledi ureditev območja med bloki na Cankarjevi ulici.

Ansat TV

krško
ceste
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi