Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
20.01.2022
12:40
Atletski stadion v Brežicah
Foto: Zavod za šport Brežice
Gradbeno dovoljenje za obnovo atletskega stadiona v Brežicah že imajo, občinski svetniki morajo s podporo predloga proračuna za letošnje leto le še prižgati zeleno luč in obnova bi lahko stekla.

Obnova atletskega stadiona v Brežicah

BREŽICE Z Občine Brežice so sporočili, da so se v torek sestali župan Občine Brežice Ivan Molan, predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar in predstavniki Atletskega kluba Brežice.

Stadion, kjer so nastajale olimpijske medalje

Na sestanku je beseda tekla tudi o nadaljnjem razvoju atletike kot pomembne športne panoge v občini Brežice in v regiji Posavje. In ne samo o tem, v Brežicah namreč želijo obnoviti atletski stadion, na katerem je Primož Kozmus brusil svoje mete za medalje z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev.

"Problem je, ker je naš atletski stadion v slabem stanju"

Kot je po sestanku povedal brežiški župan, so s predsednikom Atletske zveze Slovenije in predstavniki Atletskega kluba Brežice ugotovili, "da je bilo v zadnjih letih v Brežicah ogromno narejenega na tem področju. Pred leti smo uredili balon za atlete, ki lahko vadbo izvajajo pozim. Problem je, ker je naš atletski stadion v slabem stanju. Obvestili smo jih, da že imamo pripravljeno gradbeno dovoljenje za obnovo atletskega stadiona. V proračunu smo predlagali, da bi z obnovo začeli že v letošnjem letu in bi spomladi bila narejena prva faza obnove. Zanimalo nas je, ali lahko Atletska zveza pomaga predvsem pri pridobivanju dodatnih sredstev za to investicijo. Ocenjujemo, da bo obnova atletskega stadiona Občino Brežice stala čez milijon evrov."

Stadion je v uporabi od leta 1999

Atletski stadion Brežice ob stavbi Strokovno izobraževalnega centra Brežice je na 17.711 kvadratnih metrih namenjen vadbi vseh atletskih disciplin. Atletski stadion je bil zgrajen in predan v uporabo leta 1999. Pred dvema letoma, ob 20-letnici stadiona, so tam obnovili sanitarije ter uredili odvodnjavanje meteornih voda na vhodu na stadion. V letu 2020 so izdelali projektnao dokumentacijo za celovito obnovo stadiona. V kolikor bodo občinski svetniki predlog proračuna za letošnje leto potrdili, v Brežicah 1. fazo obnove napovedujejo za jesen 2022, zaključek pa do pomladi naslednjega leta.

(eP)

atletika
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja