Skip to main content
V Posavju 1.5° C Torek, 28. marec 2023
28.01.2022
20:01
Vodovodni stolp Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Obnova brežiškega vodovodnega stolpa se je podražila za slabih 50.000 evrov, je razvidno iz javne dostopnih dokumentov.

"Ko smo ploščo odprli, smo videli, da so zadeve malo drugačne"

BREŽICE Pred dvema tednoma smo obiskali gradbišče na Bizeljski cesti v Brežicah, kjer smo pogledali, kako napreduje obnova vodovodnega stolpa. Vodja del v družbi SL Inženiring Janez Kvartuh nas je popeljal po stolpu in na nivoju nosilne konstrukcije povedal, da bodo za potrebe dvigala konstrukcijo prebili in postavili stopnice.

Plošča je tanjša, kot so pričakovali

"To bo najzahtevnejši del tega projekta in je še v fazi projektiranja. Ko smo ploščo odprli, smo videli, da so zadeve malo drugačne, kot so bile videti v osnovnem projektu. Plošča je tanjša, bistvena nosilnost je na teh nosilcih, ki jih je potrebno rezati. Seveda pa ne smemo oskruniti nosilnosti bazena v naslednji etaži," nam je povedal sredi meseca.

Iz našega arhiva (14. januar 2022):

"Nekatera dela je potrebno izvesti drugače"

Iz javno dostopnih podatkov lahko razberemo, da se bo zaradi zgoraj navedenih razlogov obnova vodovodnega stolpa v Brežicah podražila. V obrazložitvi so navedli, "da se je na gradbišču izkazalo, da je potrebno nekatera dela izvesti drugače, kot je bilo predvideno v projektu oz. opisu postavke v popisu del, nekatera dela so bila opredeljena v načrtu, pa niso bila opredeljena v popisu del, hkrati je bilo ugotovljeno, da je potrebno izvesti nekatera nepredvidena dodatna dela."

Konec leta v stolpu pričakujejo prve obiskovalce

Vrednost del pred spremembami je bila, tako lahko razberemo iz javnega naročila, 1.293.588,03 evrov - po spremembah je 1.341.049,76 evrov. Natančnih 47.461,73 evrov. Rok za dokončanje del je konec maja, vodovodni stolp pa bodo za obiskovalce predvidoma odprli konec leta.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi