Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.09.2021
08:35
Trdinova ulica v Brežicah
Foto: Občina Brežice
V Brežicah urejajo Trdinovo ulico v dolžini 300 metrov, na odseku med Hrastinsko ulico in ulico Marof. Tretjo fazo obnove ulice so sicer dokončali leta 2019 in izboljšali prometno varnost.

Obnova Trdinove ulice v Brežicah

BREŽICE V Brežicah želijo z investicijo prenoviti cesto, zgraditi pločnik ter umiriti promet za večjo varnost udeležencev v prometu. Gradbena dela bodo predvidoma končana do konca leta 2021.

Po obnovi omejitev hitrosti 30 km/h

Kot je dejal župan Ivan Molan, občina ureja Trdinovo ulico fazno – v letih 2018 in 2019 je bila izvedena 3. faza, v letu 2021 se bo uredila 2. faza, spomladi naslednje leto pa še krajša 1. faza. Druga faza obsega urejanja oz. obnovo Trdinove ulice na odseku med Hrastinsko ulico in ulico Marof (jug). Namen projekta je tudi umiriti promet, zato so predvideli urediev križišča Hrastinske in Trdinove ulice v platoju, od križišča Hrastinske proti jugu bodo prenovili dotrajano vozišče, na vzhodno stran vozišča pa umestili 2-2,5 m širok pločnik. Po celotni ulici bo po končani obnovi hitrost omejena na 30 km/h, na vozišču pa bo označeno, da si cesto z vozili delijo kolesarji. Pogodbena vrednost investicije znaša cca 225.000 evrov, sredstva zagotavlja proračun Občine Brežice.

Obnova Trdinove ulice v Brežicah

Tretjo fazo obnove so dokončali leta 2019

Tretja faza obnove Trdinove ulice je bila dokončana v letu 2019, obsegala je dela na 160 m dolgem odseku med Dobovsko cesto in ulico Marof-jug v vrednosti 149.000 evrov. V tej fazi prenove so preuredili vozišče z ustrezno prilagoditvijo oz. izboljšanjem tehničnih elementov ceste ter izgradnjo pločnika v širini 2,5m.

Odsek je razsvetljen z novo cestno razsvetljavo, uredili so odvodnjavanje in prilagodili vso potrebno infrastrukturo. "Kar je pomembno izboljšalo prometno varnost na odseku, kjer je bil prej nepregleden in nevaren ovinek," izpostavljajo na Občini Brežice.

(eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice