Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
10.11.2020
20:33
Foto: ePosavje.com
Brežiška občina to jesen nadaljuje z investicijami v cestno infrastrukturo. Trenutno ob Cesti svobode, na odseku od rondoja v Črncu do bencinskega servisa urejajo površine za pešce in kolesarje.

V brežiški občini potekajo obnove cest

Dela na odseku od rondoja Črnc do rondoja pri Tušu bodo končana do 20. novembra

BREŽICE Investicija v vrednosti 134.000 evrov predstavlja 1. fazo projekta ureditev površin od rondoja Črnc do krožišča pri Tušu. Ob izgradnji površin v dolžini 320 metrov in širini 3 metre bo urejeno tudi odvodnjavanje in javna razsvetljava. "Ob tem delamo tudi z delno zaporo ceste, tako da prihaja do motnje pri prometu, vendar prosimo vse voznike, da upoštevajo prometno signalizacijo," je povedal Ivan Molan, župan Občine Brežice.

Dela na cesti Velike Malence-Vrhovska vas

Popolna prenova

Konec oktobra pa so se začela dela obnove odseka lokalne ceste Velike Malence-Vrhovska vas. Tudi tu naj bi z deli končali do konca novembra. "Glede na to, da gre za 900 metrov ceste, na kateri je potrebno popolnoma urediti podlago, odvodnjavanje, kompletno zamenjati nov sloj asfalta, je popolna zapora. Rok je kratek in verjamem, da nam bo še vreme omogočilo, da bodo ta dela končana v roku.

Vrednost pogodbenih del znaša 190.000 evrov

Gre za naložbo, ki je v skladu z dogovorom med Občino Brežice in Ministrstvom za obrambo o sofinanciranju vlaganj v lokalno infrastrukturo v bližini letališča Cerklje ob Krki sofinancirana s strani ministrstva v višini 50 odstotkov.

Končana ureditev brežiškega pokopališča

V teh dneh pa je občina zaključila infrastrukturne ureditve ob brežiškem pokopališču. "Pred leti smo uredili razširitev pokopališča z ograjo in pa prva faza parkirišč. Sedaj smo naredili še drugo fazo z cesto in še 15. Parkirišči in prav tako je urejena razsvetljava in zasaditev," je povedal Molan.

Spremenjen prometni režim

S tem so tudi spremenili prometni režim, pri dostopu do pokopališča promet poteka enosmerno. "Vrednost zadnje faze je okoli 130 tisoč evrov, skupna investicija vseh pa je že okoli 320 tisoč evrov. S tem bomo izboljšali prometno varnost okoli samega pokopališča in seveda naredili tudi, da bo pokopališče lepše urejeno," še doda župan.

V drugi fazi ureditev razširjenega dela pokopališča

V nadaljevanju v 2. fazi ureditve pokopališča predvidevajo urediti prostor, ki je predviden za razširitev pokopališča za namen pokopa.

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja