Skip to main content
Petek, 1. december 2023
07.06.2022
11:28
Poklek - Trnovec, obnova ceste
Foto: Občina Sevnica
Zaradi zdrsov terena na lokalni cesti Blanca – Poklek na območju Trnovca je Občina Sevnica uredila globinske sanacije poškodovanega vozišča na udrtih delih, zamenjali so spodnji ustroj ceste.

Uredili odsek med Poklekom in Trnovcem

SEVNICA Območje sanacije je bilo dlje časa urejeno v makadamski obliki zaradi težav dobave asfalta. "Cene asfaltiranja so se v primerjavi z lanskim letom močno zvišale. Vsakoletni razpis za izbor izvajalca za asfalterska dela, ki ga v sklopu gospodarske javne službe izvede javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, je bil zaradi visokih cen prekinjen," so sporočili z Občine Sevnica.

Visoke cene asfalta

Za izvedbo načrtovanih sanacij so izvedli javna naročila za vsak projekt posebej, s ciljem pridobiti čim ugodnejšo ponudbo za storitev asfaltiranja. "Dokončanje sanacij cestno-prometne infrastrukture se je zato časovno zamaknilo. Razpis za izbor izvajalca za asfalterska dela je bil v mesecu maju ponovno izveden, v prvi polovici junija pa je po zaključenih postopkih izbora predviden podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za izvedbo vseh asfalterskih del, ki so v letu 2022 načrtovana v sklopu rednega vzdrževanja cestno-prometne infrastrukture," še dodajajo v Sevnici.

sevnica
ceste

Pridružite se nam