Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
07.11.2019
14:15
Sevniški župan o atletskem stadionu v Sevnici
Grafika: ePosavje
Že dalj časa znane težave pri izgradnji sevniškega atletskega stadiona investitorjev, tj. Občine Sevnica, ne bodo ustavile. Sevniški župan pravi, da je stadion potreben projekt za občino in občane.

"Težave pri izgradnji stadiona nas ne bodo ustavile"

Ocvirk: "Najlažje se izogneš težavam, da projekta ne pričneš"

SEVNICA Sevniški atleti so ob izgradnji hidroelektrarne Blanca, v stari Sevnici med železnico in Savo pri današnjem parku in fitnesu na prostem, ostali brez atletskega vadbišča. Vse od leta 2013 tečejo aktivnosti za izgradnjo primernega športnega objekta za vse Sevničanke in Sevničane in tako so lani na območju športno-rekreacijski center pri bazenu in teniških igriščih stekla pripravljalna dela v sklopu priprave na projekt izgradnje atletskega stadiona. Stabilizacija terena na delu bodočega stadiona ni dala pričakovanih rezultatov. V kateri fazi je projekt zdaj in kaj se dogaja? Sevniški župan Srečko Ocvirk pravi, da so o zahtevnosti projekta izgradnje stadiona opozarjali že pred desetletjem.

 

"Dodatna stabilizacija ne bo "drastično" povečala stroškov gradnje"

"Najlažje se izogneš težavam, da ne vstopiš v projekt in da projekta ne začneš. Na tak način sam ne rešujem težav," pove sevniški župan. In da bo projekt stadion zahteven, so opozarjali že pred desetletjem v letu 2008 in 2009. "Vendar to nas zagotovo ne bo ustavilo, stadion je potreben projekt, finančno zahteven objekt in tudi če ne bi prišlo do te splazitve brežine, bi bil to izredno zahteven objekt," dodaja župan. O morebitnem povečanju stroškov dodatne stabilizacije terena pravi, da ta ne bo "drastično" povečala stroškov gradnje. "Vsem je bilo jasno, da tako velik in potreben objekt, ne bo zaključen v enem proračunskem letu in to izključno iz občinskih sredstev," še pove Ocvirk.

Kje smo danes? Kaj se dogaja na projektu?

In kje smo danes? Kot pravi župan, ta trenutek tečejo dodatne geološke raziskave na tem delu stadiona, "da bo končna rešitev lahko pripravljena v nekaj mesecih in potem se lahko odločamo nadalje o ureditvi tega objekta. Če bi tako hitro obupali pri gradnji bazena, ki je na podobnem zemljišču in se je gradil ob podobnih težavah, bazen ne bi bil zgrajen že preko 30 let in ne bi že 30 let služil. Verjamem, da bo stadion kot pomemben in potreben objekt v prihodnje tudi urejen in realiziran."

(bš)

sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja