Skip to main content
V Posavju 22.6° C Nedelja, 9. maj 2021
04.11.2020
19:57
Ureditev ceste Videm - Brestanica
Grafika: ePosavje.com
Od 9. novembra do konca leta bo zaradi urejanja kolesarske povezave Krško - Brestanica cesta na levem bregu Save z Vidma do Brestanice čez Sotelsko zaprta.

Od ponedeljka pa do konca leta zaprta cesta Krško - Brestanica

Na levem bregu Save čez Sotelsko

KRŠKO Občina Krško bo namreč v začela s projektom ureditve lokalne ceste Videm – Brestanica skozi Sotelsko, da bo ta varna za kolesarje. Kot so sporočili z Občin Krško, bodo uvedli sistem deljene uporabe vozišča, s poudarkom na varnosti šibkejših udeležencev v prometu.

Projekt prijavili na Dogovor za razvoj regij

Pričakujejo sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Občina Krško je projekt, vreden okoli 375.000 evrov, prijavila na Dogovor za razvoj regij za pridobitev sofinancerskih evropskih sredstev, in sicer pričakujejo 113.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter okoli 28.000 evrov državnih sredstev. "Zahvaljujemo se za razumevanje in vljudno prosimo za upoštevanje predvidenih obvozov in prometne signalizacije," ob tem sporočajo z Občine Krško.

Cesta Brestanica - Krško v Sotelskem

Začnejo v ponedeljek, dela bodo trajala do konca leta

Cesta bo zaprta, za domačine bo dostop urejen

Na Občini Krško pravijo, da se bodo dela na tej cesti začela s ponedeljkom, 9. novembrom, in bodo trajala predvidoma do konca leta, odvisno od vremenskih razmer. Cesta Videm – Brestanica bo v času del popolnoma zaprta, za lastnike objektov bodo dostop do hiš glede na potek del omogočili v dogovoru z izvajalcem.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja