Skip to main content
V Posavju 9° C Četrtek, 30. marec 2023
17.02.2021
08:22
Sistem za izposojo koles Krčan
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili z Občine Krško, bodo kolesa iz sistema Krčan od četrtka, 18. februarja, znova na voljo za uporabo, a tokrat pod spremenjenimi pogoji. Z njimi namreč želijo preprečiti vandalizem.

Krčani znova v uporabi, a pod spremenjenimi pogoji

KRŠKO Od četrtka, 18. februarja, bodo kolesa iz sistema Krčan znova v uporabi, potem ko so jih na Občini Krško od novembra umaknili iz uporabe zaradi vandalizma na sistemu za izposojo koles. V tem času so na kolesih opravili celovit servis, obnovili poškodovane postaje in vzpostavili nov nadzorni sistem.

Do novembra lani 311 uporabnikov in več kot 7000 izposoj

Uporaba sistema je še vedno brezplačna

Od leta 2017 in vzpostavitve sistema za izposojo koles Krčan so do novembra lani ter umika koles iz sistema zabeležili 311 uporabnikov in 7049 izposoj, v povprečju deset na dan.

V primeru namernih poškodb bo uporabnik moral povrniti stroške popravila

Z vrnitvijo koles v izposojevalnico pa bodo zaostrili splošne pogoje izposoje, saj želijo v Krškem preprečiti nove poškodbe koles in postaj. "V primeru namernih poškodb bo namreč uporabnik moral povrniti stroške popravila po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja. Uporaba storitev sistema Krčan je še vedno brezplačna, novi uporabniki pa se morajo za dostop prijaviti v sprejemni pisarni Občine Krško ali v Mestnem muzeju Krško. Pri prijavi uporabnik izpolni pogodbo, predloži veljavni osebni dokument in davčno številko," dodajajo na Občini Krško.

(bš)

krčan
krško

Pridružite se nam