Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
09.12.2020
13:03
Dom starejših občanov Brežice
Foto: ePosavje.com
V Domu upokojencev Brežice pravijo, da so razmere stabilne. Med stanovalci v zadnjem skoraj mesecu dni niso zabeležili nobene nove okužbe s SARS-CoV-2 virusom.

Od petka v Domu upokojencev Brežice znova obiski stanovalcev

BREŽICE V domu so rdečo cono, ki so jo imeli organizirano v pritličju doma, skrčili zgolj na prostore dnevnega varstva. Vsi ozdraveli stanovalci so se namreč že preselili nazaj v svoje sobe.

"Držite se vseh navodil in priporočil"

"S skupnimi močmi moramo narediti prav vse, da se okužba ne ponovi"

In po po težkem obdobju karantene želijo stanovalcem omogočiti neposreden stik s svojci. Od petka, 11. decembra, bodo tako ponovno omogočili obiske v domu. "Ker je virus še zelo močno prisoten v našem lokalnem okolju, regiji in državi, vas prosimo, da se skupaj držimo vseh navodil in priporočil. S skupnimi močmi moramo narediti prav vse, kar je v naši moči, da se okužba ne ponovi. Organizacija obiskov je prilagojena glede na kadrovsko razpoložljivost," dodajajo v sporočilu.

Dom upokojencev Brežice

Obisk pod posebnimi pogoji

V skrbi za zdravje naših stanovalcev bodo obiski potekali pod posebnimi pogoji ter ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. V nadaljevanju objavljamo povzetek pogojev Doma upokojencev Brežice:

  • za obisk je obvezna predhodna najava vsaj 1 dan prej v tajnišvu Doma (07 49 91 700), med  9.00 in 10.30 uro ter med 12.00 in 13.00 uro ali po e-pošti duo.brezice@duo-impoljca.si. Prijave na obiske sprejemajo od četrtka, 10. decembra 2020, dalje.
  • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo in potekajo največ 30 minut. Do nadaljnjega bo omogočen en obisk tedensko pri stanovalcu.
  • Obiski bodo potekali v večnamenski dvorani v pritličju doma. Obiskovalci in stanovalci v času obiska sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra.
  • V sobi se obisk izvede izključno v izjemnih primerih in traja največ 30 minut, ob zaščitnih ukrepih.
  • Ob prihodu vas bomo povabili k merjenju telesne temperature, preverjanju morebitnih simptomov okužbe, razkuževanju rok, posredovanju vaše kontaktne številke in k podpisu izjave o vašem zdravstvenem in epidemiološkem stanju. Obisk se dovoli samo obiskovalcem, pri katerih ni nobenega suma na okužbo s SARS-CoV-2.
  • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska obvezno nositi kirurško zaščitno masko, ki prekriva usta in nos ter si redno razkuževati roke. Zaščitno masko bodo ob srečanju nosili tudi stanovalci doma.
  • V kolikor obiskovalec ne upošteva vseh ukrepov preprečevanja okužb, se mu izvedba obiska zavrne oziroma se obisk prekine.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice