Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
01.06.2020
13:00
SB Brežice, spremenjeno naročanje
Grafika: ePosavje.com
S 1. junijem bodo preoblikovali delo ambulante COVID-19 za odrasle, ki je delovala v zabojnikih pred Urgetnim centrom Splošne bolnišnice Brežice. Kako bo urejeno z naslednjim tednom?

Delovanje ambulante COVID-19

Za območje brežiške občine v Brežicah, krška in kostanjeviška občina v Krškem

BREŽICE Kot pravijo v Zdravstvenem domu Brežice, bo od 1. junija dalje za območje Občine Brežice ambulanta delovala v izolacijskem prostoru v pritličju Zdravstvenega doma Brežice med delovniki od 7. do 14. ure. Za območje Občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki bo ambulanta delovala v prostorih Zdravstvenega doma Krško.

Sprejem klicev in naročanje pacientov

Administrativno delo med tednom v ambulanti COVID-19 za odrasle bo opravljala medicinska sestra (od 7. do 14. ure) po razporedu, ki bo med drugim sprejemala klice v ambulanti COVID-19 za odrasle in naročala paciente na odvzem brisov in preglede. "Brise odvzemajo diplomirane medicinske sestre po razporedu. Preglede v ambulanti COVID-19 izvajajo zdravniki družinske medicine po razporedu," dodajajo v Zdravstvenem domu Brežice.e Kostanjevica na Krki bo ambulanta delovala v prostorih Zdravstvenega doma Krško.3

Krčani zaključujejo aktivnosti v "brežiški" ambulanti za COVID-19

Kot še dodajajo v sporočilu, "Aristotel, zdravstveni center, d.o.o., Terme Čatež d.d., Zdravstveni dom Krško in zdravniki koncesionarji iz območja Občine Krško se od 1. junija ne vključujejo v izvajanje aktivnosti v ambulanti COVID-19 za odrasle."

(bš)

brežice
zdravstveni dom brežice
zdravstveni dom krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja